Hamarosan kezdődik Máltán a télbúcsúztató

2023. január 30.
Címkék :

Az önfeledt vidámság maskarás ünnepét minden évben megtartják a szigetországban.

Az első karneváli mulatságot 1535-ben tartották, nem sokkal azt követően, hogy a lovagok megérkeztek a szigetre. Az első valóban nagy karnevált feltehetően 1560-ban élte meg a sziget, amikor is a keresztény hadak Tripoliba tartva itt kötöttek ki. A főadmirális mulatni küldte embereit a partra, de a szigeten uralkodó La Valette nagymester nem nézte jó szemmel a maskarákat: mivel álruhában könnyen oldódtak a gátlások, ezért szankcionálta a közterületi maszkviselést.

A február 18-án kezdődő tél végi karnevál az öröm és a jókedv ünnepe a világ több pontján. Máltán ez a fesztivál a kulturális eseménynaptár egyik központi eleme, a sziget egyik fő látványossága. A főbb rendezvények a főváros, Valletta és elővárosa, Floriana utcáin zajlanak, de Málta kisebb települései és a többi sziget sem maradnak ki az ünnepi forgatagból.

A vallettai rendezvények programjának csúcspontja a velencei ihletésű Carne Vale Gran Ballo lesz Mascherában, amely a járvány miatti néhány év kihagyás után visszatér a máltai karneváli rendezvények programjába.

A Carne Vale szigorúan csak felnőtteknek szól. Az évszázados velencei karnevál pompája, valamint Dante Isteni színjátéka ihlette az eseményt. A Mascherai Carne Vale Gran Ballo szórakozásban gazdag éjszakát és kényeztetést ígér a résztvevőknek. Akrobatikus előadók, táncosok és színészek gondoskodnak a hangulatról, a pompás, több fogásos vacsorát pedig egy Michelin-csillagos séf, Kevin Bonello álmodta meg. A Carne Vale résztvevői csakis történelmi kosztümben vagy elegáns ruhákban jelenhetnek meg, maszkkal – írta a visitmalta.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!