Hamarosan két új ClubSwan modellel rukkol elő a Nautor Swan – első rész

Az idén a Nautor Swan nemcsak, hogy bejelentette két új, következő generációs ClubSwan modelljét, de már építi is azokat.

Kevés olyan luxushajógyártó van, amely 57 év folyamatos gyártást és több mint 2350 vízre bocsátott hajót tudhat maga mögött. Miközben a cég mindvégig megőrizte családi értékeit, a márka sokszínűsége továbbra is figyelemre méltó. A Nautor Swan a nehéz globális körülmények közepette is rendkívül elfoglalt volt, ám a ClubSwan 43 bejelentése a Düsseldorf Boat Show-n igazán különlegessé tette a 2023-as évet. Ráadásul nemcsak az új ClubSwan 43-asról árultak el részleteket, de egy másik ClubSwan modellt is lelepleztek.

„Amikor 25 évvel ezelőtt elindítottuk a ClubSwan koncepciót, azt mondtuk magunknak, hogy mielőtt új ügyfeleket keresnénk, gondoskodjunk arról, hogy a meglévő tulajdonosaink a legjobbat kapják, amit csak kínálni tudunk” – mondta Leonardo Ferragamo, a Nautor Group elnöke. – „A legjobb műszaki szolgáltatásoktól kezdve a lehetőségek és események legjobb választékán keresztül biztosítsuk, hogy közösségként élvezzék a Swan-tulajdonlás örömét. A Swan 45 és ClubSwan 42 modellekkel kezdtük az új dizájnfejezetet, mielőtt továbbléptünk a következő modellekhez, a ClubSwan 36-oshoz és a ClubSwan 50-eshez. A közelmúltban piacra dobtuk a ClubSwan 80-ast és a lenyűgöző ClubSwan 125-öst. De ez csak egy része volt a projektnek. A terv sikeréhez elengedhetetlen volt egy olyan regattasorozat létrehozása, amely a tulajdonosok széles körét vonzotta, és amely a Nemzetek Ligájához és a Nemzetek Kupájához vezetett. Tehát – bár természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, amit elértünk – tisztában vagyunk vele, hogy a ClubSwan sikere a sok tulajdonos felénk tanúsított bizalmának köszönhető. Ez az, ami önbizalmat ad nekünk ahhoz, hogy a jövőbe tekintsünk, és alaposan megvizsgáljuk, hogyan folytathatjuk ezt a sikertörténetet.”

A huszonöt év során szerzett tapasztalatok két új ClubSwant eredményeztek, mindkettőt Juan Kouyoumdjian tervezte.

A nagyobb testvér: ClubSwan 43
Az építés folyamatban van, az első hajó 2024 áprilisában kerül vízre, és a cél, hogy négy vagy öt hajó versenyezzen a Rolex Swan Cupon a szezon későbbi szakaszában. „A CS43 tökéletes átmenetet biztosít a versenyzés és a túrázás között, lehetőséget nyújt a legfontosabb Swan One Design eseményeken való részvételre, mint például a Nemzetek Ligája és a Swan One Design világbajnokság. Sok időt töltöttünk azzal is, hogy a CS43 az előszámadásos versenyeken is jól teljesítsen” – mondja Federico Michetti, a sporttevékenységek vezetője és a CS43 termékmenedzsere. – „Ez a sokoldalúság az, ami segíteni fog abban, hogy a hajóval új piacokat célozzunk meg.”

A vitorlázat teljesítményét egy nagy modulusú szénszálas árbóc, valamint a szintén szénszálas baum és orrsudár optimalizálja. A hat csörlővel ellátott fedélzeti tervet a világ legjobb vitorlázói segítségével fejlesztették ki, így garantálható a maximális teljesítmény versenyzéskor, valamint a megfelelő szintű kényelem túrázás esetén. A one-design verzióról az ORC-optimalizált kivitelre átállás egyszerű és gyors lesz.

Folytatjuk…

(forrás: seahorsemagazine.com, fotók: nautorswan.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!