Szoros világbajnoki futamokkal zárta a 2023-as szezont a ClubSwan Racing

2023. október 22.
Címkék :

„Olyan szezont zártunk, amelyre érdemes lesz sokáig emlékezni, hét versenyünkön végig fair versenyt láttunk, a csapatok között pedig erős barátságok alakultak.”

Giovanni Pomati, a Nautor Swan vezérigazgatója nem véletlenül nyilatkozott a fenti módon, hiszen szoros és végletekig kiélezett versenyek jellemezték a záróesemény Swan One Design Világbajnokságot és az első Swan Med Regatta – The Tuscany Challenge regattát is. Október közepén Scarlinoban 25 ország vitorlázói 36 hajó fedélzetén mérték össze tudásukat, eldöntve egyúttal a Nemzetek Ligája 2023-as sorrendjét is.

YouTube video

ClubSwan 36 osztályban Giangiacomo Serena di Lapigio G Spot-ja (MON) egy rendkívül taktikus utolsó futamban megelőzte Lorenzo Mondo Far Star-ját (ITA). Edoardo és Vanni Pavesio Fra Martina-ja (ITA) ugyanebben a futamban szerezte meg második futamgyőzelmét a regattán, ezzel biztosítva maga számára a dobogó harmadik helyét.

YouTube video

ClubSwan 42 osztályban is egyetlen pont döntött, Andrea Rossi Mela (ITA) javára Adriano Majolino Canopója (ITA) ellenében, illetve Swan 45-ben, ahol Luca Locatelli Thetis (ITA) előzte meg Claudio Terrierit és a Blue Sky-t (ITA).

YouTube video

Kevésbé volt körömrágós a ClubSwan 50 osztály, ahol Leonardo Ferragamo Cuordileone-ja (ITA), már az első napon annyi futamgyőzelmet aratott, hogy azzal kiemelkedett a mezőnyből, majd a továbbiakban mindig az első háromban végzett, így egy futammal a verseny vége előtt biztosította a 2023-as bajnoki címet, 16 pont előnnyel a Raquel és Graeme Peterson-féle Moonlight (MON) előtt, amely mindössze egy ponttal verte a harmadik Marcus Brennecke Hatariját.

YouTube video

A Nemzetek Ligáját 2023-ban Olaszország nyerte, Németország és Monaco előtt.

A kilenc hajós vegyes mezőnyben, ahol előnyszámok alapján dőlt el a sorrend, a két új Swan 48-as modell – Anya (Giulio Gattim SUI), Ananda (Ole Eirik Leroy, NOR) – első és harmadik helyen végzett, közéjük a Best Buddies (Kay-Johannes és Susann Eggers Wrede tiszteletre méltó és sokat látott Swan 441R-je) férkőzött be – régi és az új találkozásának klasszikus esete.

Giovanni Pomati, a Nautor Swan vezérigazgatója: „Az volt a célunk, hogy valami különlegeset nyújtsunk a Swan-tulajdonosok és a vitorlázók számára, ami a Rolex, a Randstad, a Ferragamo, a Porsche és a Banor, valamint számos technikai partnerünk és helyszínünk állhatatos támogatásával sikerült is. A ClubSwan Racing pedig már készen áll arra, hogy 2024-ben ismét erős szezonja legyen.”

A 2023-as Swan OD világbajnokság és Swan Med Regatta végeredménye (ClubSwan 36 osztályban magyar érdekeltséggel).

fotók és forrás: ClubSwan Racing

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!