Globális női vitorlásfesztivál – immár negyedszer

A Steering the Course, a World Sailing globális női vitorlásfesztiválja, az olimpiai évben különös hangsúlyt kap.

A rendezvény ezúttal a sportág számos példaképének az olimpiai játékokig vezető útját állítja a középpontba, legyen szó edzői, bírói vagy sportvezetői munkáról.

A két fesztivál időpontja:

2024. május 17. péntek – május 26. vasárnap

2024. szeptember 27. péntek – 2024. október 6. vasárnap

A nemzeti hatóságok, a vitorlásklubok, az osztályszövetségek és az önkéntesek arra ösztönzik a tagországokat, hogy szervezzenek minél több eseményt: vitorlástanfolyamokat minden korosztályú női vitorlázó számára, női versenynapokat, inspiráló előadásokat a sportág női példaképeivel, valamint egy különleges eSailing Challenge-et.

A World Sailing hamarosan kiadja a 2024-es fesztivál útmutatóját, amely további információkat tartalmaz a javasolt eseményekről, valamint arról, hogy a fesztiválok ideje alatt miként lehet kapcsolatba lépni a World Sailinggel a közösségi médiában, és milyen marketing támogatások érhetők el.

Fiona Kidd, a World Sailing nemzetközi fejlesztési vezetője elmondta: „A 2024-es párizsi olimpiai játékok lesznek az elsők, amelyeken a férfi és női sportolók számát tekintve a nemek közötti egyenlőség megvalósul, és a vitorlázás három fő pozíciójából kettőt női tisztségviselők fognak betölteni. Mivel a sportág tovább növekszik, egyre népszerűbbé és sokszínűbbé válik, szeretnénk megmutatni a nők számára elérhető lehetőségeket. Az olimpiai vitorlázás számos ragyogó női példaképet adott nekünk – a vízen és a vízen kívül is -, a Steering the Course célja, hogy több nőt bátorítson a vitorlázásra, és lehetőséget biztosítson a sportág fejlődéséhez és a vitorlázás világszintű fejlődéséhez szükséges képesítések megszerzésére.”

A 2024-es Steering the Course-ra itt lehet online regisztrálni az eseményeket.

Visszatekintő a 2021-es rendezvényre:

YouTube video

fotók: yachtingnz.org.nz, sailing.org, rya.org.uk

forrás: sailing.org

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!