Nemzetközi projekt a vitorlázó nők számának növelésére

A Marina Militare Nastro Rosa Tour a The Magenta Projecttel is összefog a kétszemélyes vitorlázás és a vitorlázó nők számának növelése érdekében.

A Magenta Project elkötelezett a vitorlázás terén az egyenlőség és befogadás kialakítása, valamint lehetőségeinek megteremtése mellett. Egyének és szervezetek széles körével dolgozik együtt, hogy kedvező hatást gyakoroljon a vitorlássportra, az alulról jövő kezdeményezésektől a nemzetközi eseményekkel és ligákkal való partnerségekig. A szervezet korábban az ORC-vel (Offshore Racing Congress) és a RORC-vel (Royal Ocean Racing Club) kötött megállapodást a mostanihoz hasonló céllal.
Riccardo Simoneschi, az SSI Events vezetője, a Marina Militare Nastro Rosa Tour szervezője bejelentette: „A négykezes vitorlázás kultúrájának terjesztése érdekében alapvető volt számunkra, hogy a női vitorlázás népszerűsítésében érintettekkel is megállapodjunk, és hamar világossá vált, hogy a The Magenta Project tökéletes partner lesz ebben. Tagjai elkötelezettek a vitorlázás kultúrájának terjesztése irányában, tele vannak ötletekkel és kezdeményezésekkel. Úgy gondolom, együtt sokat tehetünk céljaink eléréséért.”

A partnerség keretében a Marina Militare Nastro Rosa Tour a The Magenta Project jótékonysági szervezetnek biztosított egy helyet a Női Offshore Mediterrán Kétszemélyes Bajnokságra a Livornói Yacht Clubban 2023. április 20. és május 1. között. A Magenta Project korábban egy rangos csapatot már benevezett, most pedig lehetőséget kapott egy második, feltörekvő csapat nevezésére a jótékonysági szervezet mentorprogramja nevében. A csapatok hajóbérleti költségeit az MMNRT fedezi a The Magenta Project számára, hogy a feltörekvő tehetségek számára elérhetőbbé tegye ezt a bajnoki eseményt.

„A Marina Militare Nastro Rosa Tour csapata által szervezett események nagyszerű lehetőségek azon nők számára, akik szeretnék előremozdítani offshore versenyzői karrierjüket. A sorozat hozzáférést biztosít egy nagyon versenyképes Beneteau Figaro 3 flottához, ezzel a fajta rendezvénnyel további edzési és versenyzési lehetőségeket biztosítunk a nők számára, hogy hozzáférjenek a magas szintű versenyzéshez. Örömmel dolgozunk együtt az MMNRT csapatával, hogy kiterjeszthessük a lehetőséget a hálózatunk tehetséges női versenyzői számára” – erősítette meg Meg Reilly, a The Magenta Project ügyvezetője.

(forrás: nastrorosatour.it, fotók: nastrorosatour.it, themagentaproject.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!