Garmin MARQ® Captain – Minden, amit a hajózásról gondolunk: elegáns, sportos, praktikus

2021. november 27.
Címkék :

Az elegáns karóra a felnőtt férfiak ékszere, és gyakorlatilag minden fontos gyártónak van kifejezetten hajósoknak szánt sorozata. A Garmin MARQ® sorozata ideális megoldás.

A páratlan Rolex Yacht-Master, az ikonikus Omega Seamaster vagy a Tag Heuer Aquaracer a kikötők és a hajótulajdonosok kötelező kelléke. Az okosórák elterjedésével azonban nehéz helyzetbe kerültek azok, akiknek a tenger a második otthonuk: választaniuk kellett az elegancia és a praktikum között. A Garmin MARQ® sorozata nekik hozza el az ideális megoldást.

A Garmin valaha volt legsikeresebb sportórasorozata, a Fenix 6 alapjaira épülő termékcsalád, amin belül a MARQ® képviseli a luxuskategóriát. A MARQ® különböző verziói elsősorban a dizájnban térnek el egymástól, amihez a telepített szoftvereket is illesztették. Így a Garmin MARQ® Captain (valamint a különleges kiadású Garmin MARQ® Captain – American Magic Edition) nyújtja a napjainkban elérhető összes hajós funkciót.

Méretben a normál, 46 mm-es modellt kapjuk, a dizájn a klasszikus kék-piros színekre épül. A szíj könnyen és egyszerűen cserélhető, a dobozban kapunk is rögtön az elegáns jacquard szövésű kék szövet mellé egy fekete szilikon sportszíjat is, de ha megunjuk őket, széles választék áll rendelkezésre kiváló minőségű gyári kiegészítőkből. Bár valóban könnyen cserélhető, az eredeti gyári szíj különösen lenyűgöző, nemcsak a dél-franciaországi kézművesek által készített kivitelezése, hanem verhetetlen kényelme és vízállósága miatt is.

A tok finomra csiszolt titánból készült, amely karcálló és meglepően könnyű. Zafírkristály üveg védi a 240 x 240 pixeles felbontású kijelzőt, és segíti a vízállóságot, amelyet 100 méterig garantál a Garmin. Az eredeti jacquard szíjjal a Garmin MARQ® Captain 88 grammot nyom és a szilikonszíjjal is csupán 95 gramm.

Korszerű dizájn, tökéletes testreszabhatóság és kivételesen hosszú akkumulátor-üzemidő jellemzi a termékcsaládot. Az okosfunkciók önmagukban is megállják a helyüket. A teljesértékű hagyományos edzésfunkciók, futás, úszás, túrázás, alvásfigyelés, pulzus- és véroxigénmérés mellett persze a hajós alkalmazások jelentik a MARQ® erősségét. Verseny és tack assist, ár/apály és időjárás-információk online és saját légnyomásmérés-adatok alapján, hivatalos Garmin- vagy saját térképek kezelése. Helyzetmeghatározás GPS/Glonass/Galileo műholdak alapján, beépített iránytű, légnyomásmérő, hőmérő, giroszkóp és persze a Garmin Pay is rendelkezésünkre áll. Az igazán extra funkciók azonban akkor válnak elérhetővé, amikor egy Garmin eszközökkel felszerelt hajóra lépünk. Látjuk az aktuális telemetriai adatokat (sebességet, irányt, vízmélységet stb.) vezérelhetjük az autopilotot, a Fusion hangrendszert vagy Man Over Board riasztást küldhetünk a chartplotterre.

A Garmin nem véletlenül piacvezető a sportórák terén. Minden sporthoz és minden pénztárcához kínál megoldást. Ami viszont ezenfelül is kiemeli a konkurensek közül, az a páratlan gyártói támogatás, ami minden Garmin termékhez jár. Nem számít, milyen régen vettük az eszközt, a frissítések és a szervizszolgáltatások extrém sokáig elérhetők.

Bár a Garmin MARQ® Captain valóban prémiumkategóriát képvisel, azok is megtalálják a számításukat, akiket inkább a funkcionalitás hoz lázba. A Fenix 6 termékcsalád hajós verziója a Quatix 6, amelyben kizárólag a termékcsalád Pro verziója érhető el, 47 vagy 55 mm-es méretben. A kisebbiknél választhatunk zafír- vagy normál üveget, a nagyobbikat viszont csak a Titanium Solar verzióban kapjuk.

Mindenképpen említésre méltó az akkumulátor teljesítménye. Ez ma az egyetlen sportóra, ami GPS-módban egy 120 km-es ultramaraton távot kibír 25+ órás rendelkezésre állással, de expedíciós módban GPS-használattal is elketyeg hetekig, vagy normál okosóramódban akár 2 hónapig.

A Garmin bármelyik, hajós funkciókkal előtelepített okosóráját választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a legújabb és legmegbízhatóbb technológiát kapjuk strapabíró és elegáns kivitelben.

További információk a garmin.hu honlapon, illetve a Navi-Gate Kft. bemutatótermében: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 89/a.

(x)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!