Fa Nándor nem indul a New York – Vendée távon

Spirit_of_Hungary_vitorla_nelkulA korábbiakban már beszámoltunk arról, hogy a Spirit of Hungary vízre szállt. Kihajózni azonban nem tudott  Les Sables d’Olonneból Newportba, mert a a Spirit of Hungary vitorlái nem érkeztek meg időben az új-zélandi gyártótól.


Ez azt jelenti, hogy a május 31-én induló New York – Vendée transzatlanti óceánátkelő szóló versenyt le kellett mondania Fa Nándornak. A vitorlák felszerelése után ugyanis még a helyszínre kellett volna hajóznia, a gyártó csúszása miatt ez azonban már nem fér bele az időbe.

SOH-new-mast

A verseny Fa Nándor számára egy nagyszerű felkészülés lett volna a novemberben rajtóló Vendée Globe Föld-kerülő verseny előtt. Bár Fa Nándornak a vitorlázat hiányában technikai okok miatt sajnos le kellett mondani a versenyt, a Spirit of Hungary felkészítése a vitorlák megérkezése után töretlenül folytatódik.

SOH-prep-PortOlona-©FaN-20160418_195937

A hajó 2015-ben a Transat – Jacques Vabre óceánátkelő futamon sérült meg. A kemény időjárásban eltörött az árboc és a Spirit of Hungary hajónak szinte minden vitorlája a tengerbe veszett. Ezt követően elkezdődött a hajó felújítása, és lényegében április közepére majdnem teljesen elkészült.

SOH-prep-PortOlona-©FaN-20160418_144941

Miután a nagyvitorla és négy másik új vitorla mindeddig nem érkezett meg, és a gyártó információja szerint május közepéig nem tudja Európába szállítani, ez az idő már semmiképp nem elegendő arra, hogy Nándor és csapata a francia partoktól áthajózzon az Atlanti-óceánon a versenyhelyszínre.

Forrás: Spirit of Hungary

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!