Ezek a legolcsóbb sétahajózások a Balatonon

Hajóról nézve egész más arcát mutatja a magyar tenger. Olyan, mintha végtelen lenne a víz, és a tó mélyebbnek, szélesebbnek látszik.

A Balatoni Hajózási Zrt. 18 kikötőből indít sétahajózásokat, lényegében bármerre nyaralunk, biztosan találunk karnyújtásnyira egy hajóállomást, ami ilyen programot kínál. A sétahajók oda visznek vissza, ahonnan indultunk, és közben megmutatják a vízparti látnivalókat és a Balaton egyedi hangulatát. Egy egyórás sétahajózás 1800 forintba kerül, és 14 éves kor alatt váltható gyerekjegy is fél áron. A Balatonfüredről induló kétórás, félsziget körüli túra a legdrágább, ezért 2900 forintot kell fizetni.


Romantikus hangulatú éjszakai hajózások is indulnak tíz kikötőből. Itt pezsgővel és üdítővel várják az utasokat. A járatok fél 8-kor hagyják el a kikötőt, és sötétedésig maradnak a tó közepén. Mindössze 2000 forintért megcsodálhatjuk a vízen visszatükröződő csillagok fényét és a szemkápráztató naplementét.


Ha szeretjük a jó borokat, érdemes befizetni a Romantikus Badacsony túrára. Keszthelyről Badacsonyig hajózhatunk 2710 forintért, ott eltölthetünk egy szabad órát borkóstolással, majd visszaindul a hajó Keszthelyre. A program négyórás. A legolcsóbb túra a Balatonfüredről induló esti sétahajókázás. Az egyórás program mindössze 1350 forintba kerül. Balatonfüredről indul még Borhajó, Panoráma-körút és a gyerekek kedvence, a Kalózhajó is.
Siófokon szintén jó áron lehet egy röpke órát eltölteni a vízen. Itt az egyórás program mindössze 1300 forint, és a járatok is sűrűn indulnak.


Nemcsak nézelődni, bulizni is lehet a Balaton közepén. A Mastercard-bulihajó 1,5-2,5 órás szórakozást ígér, dübörgő zene és látványos fényjáték egészíti ki az élményt. Emellett rengeteg olyan hajóút van, amit a kicsik is élveznek. A Minimax gyerekhajója három hajóállomásról, Balatonfüredről, Badacsonyról és Siófokról indul, rajta tombolával, koncertekkel és számtalan egyéb játékkal. A Mastercard Varázshajó is a gyerekeknek ígér csodás kalandokat kalózokkal és bűvészekkel. Az egyórás hajóút tíz kikötőből indul, és a hajókázás alatt műsorral és ajándékokkal várják a kicsiket – írta a femina.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!