Exkluzív Yacht Club, egyedülálló kikötő nyílik Alsóörsön

Gyönyörű környezetben, extra szolgáltatásokkal várja a hajótulajdonosokat a jövő tavasszal nyíló Ypsilon Yacht Club Alsóörs.

Az 5,5 hektáros területen elhelyezkedő, egyedülálló adottságú kikötőt a környezettel összhangban, jó néhány zöldmegoldást alkalmazva alakították ki, amelynek célja, hogy a hajótulajdonosok és vendégeik otthonosan érezzék magukat egész évben.

A 300 hajóhelyet biztosító Yacht Club a hagyományos balatoni vitorlásokon túl alkalmas a nagyobb, akár 40 láb feletti hajók, továbbá a katamaránok befogadására is. Ez utóbbiak számára fingeres kikötési lehetőséget biztosítanak a külső öbölben. Tekintettel arra, hogy a kikötő – a térségben szinte egyedülállóan – elegendő áramvételezési lehetőséget nyújt, így az elektromos hajókat akár nagyobb számban is képes fogadni. A részükre kialakított közel 65 férőhely a belső, Y formájú öbölben kapott helyet. A közműdíjakat – minden hajótípus esetén – egy korszerű rendszer segítségével számolják majd el, amely saját applikáción keresztül távolról is könnyedén vezérelhető lesz.

A zöldmegoldások kiemelten fontosak az Ypsilon Yacht Clubban, ezért a hajók szervizelésére a víz helyett egy erre elkülönített terület áll rendelkezésre, ezáltal nem terhelve a Balaton vizét. A helyszín kijelölésénél fontos szempont volt, hogy az időszakos szervizmunkák a pihenni és kikapcsolódni vágyó hajótulajdonosok zavarása nélkül, a víztől távolabb eső területen történjenek. A belső öböl megfelelő vízminőségét egy beépített áramoltató rendszer segítségével biztosítják egész évben. Ez, valamint a speciális keringtető rendszer lehetővé teszi a téli időszakban a jégmentes vízfelületet, így a hajók téli vízen tartása is lehetséges.

Az Ypsilon célja, hogy új szintre emelje a kikötői szolgáltatások színvonalát, egy valódi Yacht Club kialakításával, extra szolgáltatásokkal és kultúrált klubszabályokkal. Elsődleges szempont a kellemes és hangulatos környezet: magas színvonalú klubház és étterem, nagyobb pihenőparkok, teniszpálya, játszótér is várja majd a bérlőket és vendégeiket. Parkolni a kikötő zárt területén belül lehetséges, ahol a környezetkímélő megoldások jegyében elektromosautó-töltők is megtalálhatók lesznek, a belső területen való közlekedés pedig elektromos golfkocsikkal biztosított.

Hiánypótló kikötőről van szó, ezt jól mutatja, hogy már az építési fázis kezdetén nagy számban jelentkeznek érdeklődők. Alsóörs mindenképp ideális választás vitorlázás szempontjából, hiszen az északi partnak ez a része könnyen megközelíthető a fővárosból, és a nagyobb versenyeket is ebben a térségben rendezik. Az értékesítés már megkezdődött, az Ypsilon Yacht Club most bevezető árakkal várja az érdeklődőket.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!