Esély nyílt a siófoki fürdő újranyitására

A tavaly balesetveszély miatt bezárt Galerius Fürdő felújítása ügyében jó hírt kapott karácsony előtt a siófoki városvezetés.

A Balaton-parti Kft. egyik benyújtott pályázata sikeres lett, a turisztikai fejlesztések között 900 millió forint támogatásban részesült a siófoki fürdő felújítása. Lengyel Róbert polgármester tájékoztatása szerint a medencetéri technológiák fejlesztése és a szolgáltatási színvonal növelése férhet bele ebbe a pénzbe, emellett még várják egy másik, a műszaki felújítást biztosító pályázat kiírását is.

A tavaly őszi szakértői költségbecslés szerint 1,2-1,5 milliárd forintot kellene költeni a 15 éve átadott, önkormányzati tulajdonú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ felújítására az újranyitáshoz. A problémákat a tetőszerkezet beázása, illetve a kivitelezésre visszavezethető minőségi problémák okozták.

A Galerius felújítása mellett egy másik városi pályázat is nyert, mégpedig a Siófok-Zamárdi határterületi, Orgona utcai szabadstrand felújítása, 200 millió forintot.

fotók: galerius-furdo.hu

forrás: turizmus.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!