Elindult a One Design Trophy Balatonkenesén

A balatonkenesei vitorlás versenyszezon május 6-án indult a kétnapos Kenesei Szezonnyitóval, amely egyben a négyfordulós One Desing Trophy sorozat első állomása is.

A KMPVSE rendezésében zajló kétnapos regattán 9 ODT osztály – Asso99, 8mOD, 11mOD, Melges24, Elliott770, Scholtz22, J24, Sudár Regatta és az idén a trophyhoz csatlakozó Nau370 egységei, valamint vendégosztályként a Nauticok – álltak rajthoz a hatfordulós pályaversenyen.

A 11mOD kategóriában a Lycka (Kátai Péter, Mészáros András, Kovács Ákos, Perczel Antal) nyert, 8m OD-ben a Met.com (Pfeningberger András, Gerlits Attila, Czeizel Balázs), J24-esben a St. James (Litkey Farkas, Frigyer Barbara, Paolo Cecamore, Alberto Forti) bizonyult a legjobbnak.

A nauticok közül a Kacor király (Stefán Tibor, Hrutka Gábor, Győri József, Bognár Csaba Mihály, Pintér József) végzett az élen, a Nau370-esek közül a MagnumM (Kurucz Sándor, Kurucz Tamás, Lám Annamária, Keller András, Szokolay Zoltán, Goszleth Marcell) lett a legjobb.

A Sudár Regatta kategóriában a Pontilla (Osváth Márton, Demjén Péter, Nemes Krisztián) lett az első, Melges24-ben a Seven-Five-Nine (Csoltó Ákos, Tomai Balázs, Weöres Botond) bizonyult a legjobbnak.

Asso99-ben a Peecasso (Nyári Zsolt, Petrányi Zoltán, Csetényi Csaba, Kaltenecker Károly, Szaplonczay Péter, Farkas Ben) győzött, a Scholtz22-esek között a Majoross Bea vezette Metálka, míg az Elliott770-es kategóriában a Fischer Dezső által irányított Nomád nyert.

A részletes eredmények megtalálhatók itt: Kenesei Szezonnyitó One Design Trophy I. 2017.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!