Egynapos szabadstrand nyílik a Rómain

2019. június 28.
Címkék :

Szombaton, június 29-én 1973 óta először strandolhatunk legálisan a Duna fővárosi szakaszán. Civil szervezetek Római Szabadstrand Tesztnapon tartanak, a kerület jövőre igazi szabadstrandot ígér.

A Római szabadstrand a nemzetközi Duna-nap alkalmából egynapos tesztüzemben működik június 29-én a Valyo Egyesület és a Fák a Rómain csapatának jóvoltából.


A 15 órakor kezdődő eseményen igazi strandhangulat lesz, ki lehet próbálni a kenuzást, a SUP-ozást, röplabdapálya és dunai föveny várja a közönséget. A strandhangulatot zenélő bicikli alapozza meg, az érdeklődők pedig kerekasztal-beszélgetésen ismerhetik meg a Rómaira tervezett fejlesztések részleteit.

Óbuda önkormányzata 2020-ban szabadstrandot szeretne kialakítani a területen, amelyre ötletpályázatot ír ki. Emellett megbízta a Hello Wood építészcsoportot egy úszó installáció tervezésével a Rómaira, a Fővárosi Önkormányzat pedig 400 millió forintot különített el a terület fejlesztésére.


A helyi civil csoportok azt remélik, hogy ezzel a döntéssel végleg lekerült a napirendről a „környezetpusztító mobilgát” terve és elindulhat a Római fejlesztése – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!