Drágábbak lesznek a strandok

A magyarországi strandok korábban szinte mindenhol május 1-jén nyitották meg a kapuikat, mára viszont a legtöbb fürdő figyelembe veszi a vendégek számának várható alakulását. A strandolók azonban borsosabb árakkal szembesülhetnek.

A jegyárstop után a történelmi fürdők árai várhatóan 20, míg a strandbelépőkéi 8,7 százalékkal emelkednek a nyáron. A családokat és belföldi vendégeket azonban több kedvezménnyel is várják: a megújított bérletrendszerrel és a Zsigmondy Klubkártyával 60 százalékos kedvezménnyel mehetnek fürdőbe a vendégek.

Az ország és Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói Hungarospa tartja magát a hagyományokhoz, és május 1-jén megnyitja a strandot. Ez az idén sem volt másképp, ráadásul ezúttal egy nappal korábban, már április 30-án birtokba vehették a hagyományos strand mind a nyolc medencéjét. A fürdőkomplexum többi szabadtéri része, így az Aquapark és a tavaly átadott Prémium Zóna csak júniustól lesz látogatható. Zalakaroson is megkezdődik a strandszezon április utolsó napján. Itt a helyi népművészeti csoportok léptek fel a délelőtt folyamán.

A Palatinus Fürdő, amely egy ideje már nemcsak nyáron, hanem télen is látogatható, már április 29-én megkezdte a strand nyitását, ugyanis a Margaréta medence és az élménymedencék már ekkortól használhatók. A strand többi szolgáltatását csak május 28-tól vehetik birtokba a vendégek.

A Paskálban a strandterületet április 30-án nyitották meg, azonban a 33 méteres úszómedencét pillanatnyilag nem használhatják a starndolók.

A Gellért felújítás előtt áll, ami miatt egy időre be is zár, azonban augusztus 31-ig látogatható. A standot várhatóan május 7-én nyitják meg. A hullámmedencét feltöltik, de a hullámszolgáltatás az idén nem üzemel, az élménymedencében pedig a nyakzuhanyt és a derékmasszírozót nem tudják élvezni a fürdő vendégei.

Az Aquaworldben május 14-re, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Fürdőkben május 28-ra tervezik a nyitást. A Nyéki Imre Uszoda – ismertebb nevén Kondorosi – strandját a tervek szerint május közepén nyitják. A többi budapesti strand nyitása június közepére várható.

A Dunántúlon a zalakarosi fürdő mellett csak a kisebbik esztergomi strand, a Szent István nyitotta meg a kapuit. Harkányban és Igalban május 13-ig, illetve 15-ig kell még várni. Bükfürdőn azonban várhatóan csak június 18-tól csobbanhatunk a strandon.

A Dunától keletre eső fürdők közül a hajdúszoboszlói mellett többek között Kiskunmajsán a Jonathermálban, Püspökladányban a Sárrét Kincse Gyógyfürdőben, Békéscsabán az Árpád Fürdőben nyitották meg a strandot május elejére.

Az ország egyik legmodernebb strandja a Debreceni Aquaticum május 20-án nyitja meg a kapuit. A Gyulai Várfürdőben, a mezőkövesdi Zsóryban, Egerben és Egerszalókon csak június elejétől, illetve közepétől csobbanhatnak a vendégek a strandmedencékben – írta a termalfurdo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!