Berecz Zsombor kiváló taktikával futammásodik lett

A balatonföldvári finndingi-világbajnokságon eddigi legjobb eredményét érte el Berecz Zsombor. A vitorlázó mindent kihozva magából a második helyen végzett a hetedik futamon, és összetettben az ötödik helyen áll.

Berecz jól rajtolt és jól is haladt a nyugati irányban induló szembeszeles szakaszon, a hetedikként fordult. Az első hátszeles részen nagyszerűen ment, sorra fogta meg az ellenfeleit, így a következő bóját már harmadikként vette.

A második cirkáló szakaszon is jól választott, a brazil Jorge Zafir utolérhetetlennek tűnt, a francia Jonathan Loberttel viszont nagyot csatázott. A fordulóban a francia még megelőzte Bereczet, de a hátszélben már nem tudott mit kezdeni vele. A magyar finnes a part felé húzódott, a mögötte lévők ekkor megközelítették, de a végén jól manőverezve és keményen pumpálva sokkal nagyobb lett a sebessége, úgy tűnt, hogy befogja a látszólag fáradó, keveset mozgó Zarifot is, de végül néhány másodperccel kikapott tőle.

„Ennél tökéletesebb nem lehetett volna a taktika. Végre nem ragadtam bent középen, hanem el tudtam menni a szélen. Az első fordulóban az első tízben lenni mindig jó. A mostani vb-n most mentem a legjobban, elégedett vagyok, az előttem végző brazil az összetettben nem számít, a helyében én sem pumpáltam volna” – nyilatkozta Berecz a futam után.

Az Opel Finn Gold Cupon eddig hét futamot rendeztek, Berecz jelenleg az összetett ötödik helyén áll, a csütörtöki második helye az eddigi legjobb eredménye. A negyedik Nicholas Heiner csak egy pontra van tőle.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!