Beneteau Monte Carlo 6 – A stílusos erő

A Beneteau 2013-ban indította útjára prémium márkáját, a Monte Carlo sorozatot, amelynek legújabb tagjaként a Monte Carlo 6 valóban meghódította a világot 2016-ban, az Év Hajója díj nyerteseként a Flybridge 60 lábig kategóriában. Olasz dizájn, grandiózus terek és az utasok kényelmét szolgáló tengernyi megoldás teszi a Beneteau zászlóshajójává az MC6-ost.

A Nuvolari–Lenard olasz dizájnerpáros által jegyzett Monte Carlo sorozat egyesíti a Vendée műhelyek hagyományos tudását az intelligens és modern mérnöki megoldásokkal. A technológia és a hagyományok tökéletes összhangját mutatja többek között a faburkolatok kialakítása is, hiszen a belső terekben tölgy-, a fedélzeteken pedig tíkfa borítás egyesíti a precizitás és a csúcsminőségű kialakítás jegyében a hagyományos és modern megoldásokat.

A Monte Carlo márkára jellemző lekerekített orr és az attraktív, kiszélesedő hajótest erőt és stabilitást sugároz. A hajótest oldalán végigfutó kerek ablakok sora messziről felismerhetővé teszi a motorost a vízen. A legszembetűnőbb mégis kétségkívül az óriási flybridge, amelynek teraszjellegű tekintélyes tere továbblépést jelent az MC6 kistestvéreihez képest. A flybridge-en kialakított szélvédett napozóágy előtt kényelmesen elfér a szénszálas felépítmény által védett kormányállás, illetve egy pad a legénység részére.

További két kültéri pihenőtét kínálkozik napozásra, pihenésre az előfedélzetre és a taton. Az íves előfedélzeten két ergonomikus napozóágy is előhívható a fedélzet síkjából távirányítóval, amelyeket megkerülve kényelmesen átsétálhatunk a hajótat felé a széles oldalfedélzeten a luxusjacht mindkét oldalán. A hátsó traktusban szintén bőven jutott hely pihenésre, illetve opcionálisan grillkonyha is beépíthető.

A tat felől indulva az U alakú konyhába lépünk, amelyet elektromos főzőlappal, szagelszívóval, opcionális borhűtővel szereltek fel. Továbbhaladva, a nappalit az egyenes vonalú kanapét körülölelő lépcsőnyi emelvény teszi külön egységgé az étkezővel szemben.

A kanapé kényelméből előrepillantva találjuk a kapitány birodalmát. A Monte Carlo 6-oson mindenki szívesen foglalná el a legkényelmesebb ülőhelyet, amelyhez nem mindennapi technikai felszereltség párosul: a jobb oldali joystick irányítja a jachtot, míg a bal oldali kezelő a navigációt vezérli. Így a 24 colos Simrad képernyőn kényelmesen el lehet érni minden információt, ami kell a luxusjacht biztonságos irányításához.

Az MC6-os két Cummins 600 lóerős dízelmotorral felszerelve 28 csomós maximális sebességre képes, amelyet dinamikus gyorsulást lehetővé tevő forgatónyomaték tesz tökéletessé. A Zeus pod hajtóműnek köszönhetően a motoros a hagyományos hajótesten belül elhelyezett hajtóművekhez képest 30 százalék üzemanyagot spórol, illetve 15 százalékkal magasabb csúcssebességre képes, meglepően zajtalanul.


Technikai adatok
Teljes hossz: 18,36 m
Hajótest hossza: 15,97 m
Hajótest szélessége: 4,88 m
Üzemanyag-kapacitás: 2 db 1100 l üzemanyagtartály
Vízkapacitás: 2 db 400 l víztartály
Motor: 2 x 600 CV – Cummins QSC 8.3 Zeus

(Hajóbemutatónkat teljes terjedelmében elolvashatja az Aqua magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!