Az Artemis győzött az Ügyvéd Kupán

A Litkey Farkas kormányozta D35-ös katamarán, az Artemis nyerte a XII. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj regattát dr. Bertha Péter ügyvédi irodájának színeiben versenyezve.


A Club Hotel Füred kikötőjében rendezték a XII. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíjat, az ügyvédi hivatást gyakorlók balatoni vitorlásregattáját. Június utolsó hétvégéjén, szombaton 11 órakor rajtolt a verseny túrafutama a Balatonfüred előtti vízterületen, hogy az Alsóörs–Tihany–Balatonfüred között kitűzött háromszög pályát teljesítse.

Már a rajtnál látható volt, hogy az idén a katamaránok küzdelme dominál, Litkey csodálatos ütemérzékkel, másodperc-pontossággal ért a rajtvonalra, némi előnyt szerezve a rivális Extreme 40-es katamarán, a dr. Kaiser Kristóf által vezényelt KCG Partners hajója előtt. A Kékszalagon is favoritnak számító katamaránok óriási tempót diktáltak, és előbb értek Alsóörsre, mint a teljes gázon közlekedő kísérőmotorosaik. Ahogy Kaiser doktor üldözőbe vette Litkey Farkast, úgy a többi ügyvéd kormányos is megtalálta a maga ellenfelét a mezőnyben. Az ő versenyük minden évben presztízsküzdelemnek számít.

A dr. Zimnic János ügyvéd által alapított díj legeredményesebb versenyzője 2017-ben a Madar és Társa Ügyvédi Iroda hajóját kormányzó dr. Száva Tamás lett, megelőzve a díjat korábban többször elhódító dr. Prédl Tamást. A bronzérmes ügyvéd kormányos a dr. Balla Szilárd Ügyvédi Iroda hajóját irányító dr. Vígh András lett. A hölgyek közül a legeredményesebb ügyvéd kormányos a Várady és Váradi Ügyvédi Iroda hajóját kormányzó dr. Várady Szilvia lett.

Az egytestű hajók versenyét a Gardazzurrával rajthoz álló Lichy Ügyvédi Iroda csapata nyerte a Kállay Ügyvédi Iroda és a Prédl Sailing Team előtt. A yardstick osztályokban, a Szűcs és Társa Ügyvédi Iroda, a Madar és Társa Ügyvédi Iroda, valamint a Halmos és Szigetvári Ügyvédi Iroda nyert.


A vasárnapi pályaversenyen dr. Gulyás Kovács Gergely kormányzásával nyert a D38 Racing, míg az előnyszámrendszer további csoportjaiban a Szűcs és Társa Ügyvédi Iroda és a Madar és Társa Ügyvédi Iroda lett aranyérmes.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!