Adventi vásár lesz a Kékszalag Portban Balatonfüreden

December 8. és 10. között rendezik a II. Kékszalag Port Adventi vásárt Balatonfüreden. Az ingyenes rendezvényen vízi sportokhoz kapcsolódó aktivitásokkal, Karácsonyi Vitorlás Faluval készülnek a szervezők.

Ismét ünnepi köntösbe öltözik Balatonfüred legújabb kikötője, a Kékszalag Port. Az idén háromnapos eseménnyé bővítik az adventi vásárt, amelynek különlegességét egyebek mellett az adja, hogy közvetlenül a vízparton hangolódhatnak a várakozás ünnepére a látogatók. A tavaly debütált rendezvény ötlete onnan eredt, hogy szeretnék a kikötőt a klasszikus, tavaszi-nyári – őszi szezonon kívül is megtölteni élettel.

„A tavalyi kezdeményezést mindenképpen szeretnénk folytatni, ugyanis fontosnak tartjuk, hogy a Kékszalag Port ne csupán a tavaszi, nyári szezonban teljen meg élettel. Annál is inkább, mert a nálunk a hajókat egész évben vízen tároljuk, így amíg nem fagy be a tó, a vitorlázóknak lehetőségük van elrúgni a partot” – fogalmazott Holczhauser András a Kékszalag Port vezetője.

A rendezvényen különböző kézművestermékek, kerámiák, karácsonyi díszek várják az érdeklődőket, de emellett süteményekkel, édességekkel, téli ételekkel, balatonfüredi borokkal valamint különleges forró téli italokkal is találkozhatnak a látogatók.

„Az idei esztendő egyik újdonsága, hogy a családoknak Karácsonyi Vitorlás Faluval készülünk, ahol ünnepi díszeket készíthetnek a fiatalok, melyeket haza is vihetnek magukkal. Természetesen a díszek között is hangsúlyos téma lesz a Balaton, a kikötő, valamint a vitorlázás. Sőt az érdeklődők kipróbálhatnak a SailingMakeren egy RS Quba vitorláshajót is” – fogalmazott Szépvölgyi István, az eseményt szervező Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

A vásárra elfogadta a meghívást a DN Jégvitorlás Osztályszövetség, amely jóvoltából bárki megcsodálhatja a kiállított jégvitorlásokat. A II. Kékszalag Port Adventi vásáron a zene szerelmesei is megtalálhatják számításaikat, mindhárom nap élő koncertek színesítik az adventi-kikötői hangulatot.

A vásár hivatalos nyitvatartása: december 8., péntek: 14.00–18.00, december 9., szombat: 10.00–18.00, december 10., vasárnap: 10.00–14.00.

Az adventi vásár kiállítói listája és programtervezete az esemény Facebook-oldalán folyamatosan frissül.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!