A Dunán vesztegelnek a balatoni hajók

A hajók érkezése a Sió-csatorna vízszintjétől függ, vagyis tulajdonképpen a Balatonétól, ugyanis a tó vizével lehet feltölteni a csatornát, ami azonban jelenleg még nem megvalósítható.

Veigl Gábor, a Bahart vezérigazgatója elmondta, a társaság folytatja a 2022-ben megkezdett arculatfrissítést, a vállalat megjelenése az online felületeken kívül a járatokon és a kikötőkben is modernebb, fiatalosabb képet mutat. A fejlesztések részeként megújultak a menetrendi hajók, tavaly óta pedig már online is meg lehet váltani a hajójegyeket, elkerülve ezzel a kikötői sorban állást.

Emellett növelik a keszthelyi és a balatongyöröki kikötőből induló bulihajók számát, sőt a balatoni hajóflottát is, hiszen a társaság megrendelésére elkészült négy teljesen új hajó – két komp, két katamarán –, amelyeknek a szállítása a Sió-csatorna vízszintjétől függ, vagyis közvetve a Balatonétól, hiszen a tó vizével tudnák feltölteni a 120 kilométer hosszú vízi utat, de ez jelenleg még nem megvalósítható.

„Nagyon bízunk abban, hogy ha most még tavasszal nem is tudnak feljönni, de minél előbb itt lesznek velünk” – jegyezte meg a vezérigazgató az új hajók érkezéséről, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban hullott bőséges csapadéknak nagyon örülnek, ugyanis ezáltal a Balaton folyamatosan töltődik, és most már közelíti az optimális vízszintet” – írta a napi.hu.

fotók: napi.hu, forbes.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!