A Caro nyerte az 50. Rolex Fastnet Race-t

2023. július 27.
Címkék :

Tegnap hivatalossá vált, hogy Max Klink Caro nevű hajója lett a 2023-as Rolex Fastnet Race összesített győztese.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy a Caro megnyerte a kategóriáját (IRC Zero), szerdára az is kiderült, hogy a 695 tengeri mérföldes pályán még versenyző hajók közül már senki nem tudja megelőzni a svájci hajót korrigált idő szerint. Ezzel Max Klink és csapata megnyerte a Royal Ocean Racing Club immár ötvenedik alkalommal megrendezett klasszikus tengeri versenyét.

Az, hogy a közel 40 csomós széllökésekkel és összevissza hullámzással a verseny első tizenkét órája nagyon kemény menetet hozott Anglia déli partjainál, még édesebbé tette Klink és profi vitorlázókból álló legénysége számára a győzelmet. „Ez egy legendás vitorlázókból álló csapat, amellyel már néhány éve szerencsém van együtt vitorlázni – mondta a svájci tulajdonos –, de amikor elindultunk ezen a versenyen, nem gondoltam volna, hogy nyerhetünk. Valóra vált egy álmom, amit még különlegesebbé tesz, hogy az 50. kiadás során teljesedett be.”

A Caro győztes legénysége: William Parker, Wade Morgan, Ryan Godfrey, Justin Ferris, Jono Swain, James Paterson, Harry Hall, Cian Guilfoyle, Andrew McCorquodale, Andy Green, Adrian Stead és a tulajdonos Max Klink.

YouTube video

(fotók és forrás: rolexfastnetrace.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!