Hatalmas változás a Rolex Fastnet Race-en

2020. augusztus 15.
Címkék :

A dél-angliai Plymouth helyett Észak-Franciaországban lesz a negyvenkilencedik Rolex Fastnet Race befutója.

Ezzel a verseny kilencvenhat éves történetében először fordul elő, hogy miután a mezőny vette „a Sziklát”, a hajók Cherbourg felé fordítják az orrukat.

A változtatást tavaly novemberben jelentették be, aktualitást az ad neki, hogy szűk egy év múlva (2021. augusztus 8-án) kerül sor a rajtra (a Fastnet Race-t kétévente rendezik – a szerk.). Hogy mindez létrejöhessen, a szervező Royal Ocean Racing Club Cherbourg-en-Cotentin várossal, Communauté d’agglomération du Cotentinnel, Conseil départemental de la Manche-sal és Normandia régióval működött együtt. A célba érkező mezőnyt pedig a Port Chantereyne és a Bassin du Commerce várja majd.

Ha a szervezők elképzelései beválnak, az új célhelyszínnek köszönhetően megnő a francia nevezők száma, még ha a többség még mindig Nagy-Britanniából érkezik is. Ahogy Eddie Warden Owen, a RORC igazgatója elmondta: az utóbbi három alkalommal mindig rekordot döntött a résztvevők száma, amatőrök és profik érkeztek a világ minden részéről, hogy teljesítsék a kihívást. 2021-ben és 2023-ban Cherbourg lesz a befutó helyszíne, nagy várakozásokkal tekintünk a jövőbe, hiszen egy olyan ország képviselőivel dolgozhatunk együtt, ahol a nyílt tengeri vitorlázás nemzeti sportnak számít.

A 48. Rolex Fastnet Race hivatalos filmje:

YouTube video

(forrás: rolexfastnetrace.com, fotók: Kurt Arrigo / Rolex; JM Enault)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!