A Balatonon vitorláztak a gyógyult gyerekek

Az egykor a pécsi gyermekonkológián gyógyult gyermekeket és családjukat látták vendégül a balatonboglári Eurakvilo Regattán. A jó hangulatról a Bátor Tábor munkatársai gondoskodtak, akik zárásként balatoni vitorlázásra hívták a csapatot.

A pécsi gyermekonkológián gyógyult gyerekeket és családtagjaikat hívták meg az Eurakvilo Regattára, amit tizedik alkalommal rendeztek meg. A cél az volt, hogy a résztvevők közösen éljék át az élményeket, a gyerekek és a szülők jól érezzék magukat.

A Somogy, Tolna, Zala és Baranya megyében élő gyerekek gyógyításával foglalkoznak a pécsi szakemberek. Rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás betegeket visznek a kórházba, évente nagyjából 30-40 újonnan diagnosztizált gyermek és fiatal kezelését kezdik.

Matrózsapka, iránytű, póló és pohár: stílusos ajándékcsomagot kaptak a kicsik. A családok folyamatosan érkeztek a találkozóra, voltak, akik régi ismerősként üdvözölték egymást. Az apróságok nagyon várták a délutánra meghirdetett balatoni vitorlázást.

A közösségépítő, közösségerősítő rendezvény olyan jól sikerült, hogy volt, aki már most azt mondta: ha lesz, jövőre is jön – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!