395 millió fontért kelt el egy londoni kikötőkomplexum

A City Developments Limited (CDL) megvásárolta a London központjában található kikötőt és az azt körülvevő, igen értékes ingatlanállományt.

A St Katharine Docks kikötőt 1828-ban nyitották meg, a komplexum egy 23 hektáros, a Temzére néző, szabad tulajdonú, vegyes használatú ingatlanon található. Több mint 500 ezer négyzetméternyi A kategóriás irodát, vendéglátóhelyeket, kiskereskedelmi és lakóterületet foglal magába négy főépületben és a kiegészítő terekben, plusz tartozik hozzá egy 185 jacht számára kikötőhelyet biztosító marina. Az ingatlan 2011-ben 69,5 millió font értékű felújítási programon esett át, amelynek keretében az épületek, a kikötő és a teljes ingatlan fejlesztése is megvalósult.

„Az Egyesült Királyságban jelenleg uralkodó bizonytalanság stratégiai lehetőséget biztosított számunkra, hogy elsőrangú eszközöket vásároljunk és bővítsük portfóliónkat – mondta Sherman Kwek, a CDL Group vezérigazgatója. – A St Katharine Docks nevű szabad tulajdonú ingatlan akvizíciója mintegy 1 milliárd fontra növeli a CDL teljes kereskedelmi vagyonát az Egyesült Királyságban, és növeli a bevételi forrásainkat.”

A St Katharine Docks megvásárlását a CDL belső készpénzforrásaiból és hitelkereteiből finanszírozzák. A kikötő korábban a Blackstone tulajdonában volt, amely 2014-ben örökölte a területet, amikor felvásárolta a Max Property Groupot. A létesítmény évente több mint 5,9 millió látogatót vonz, itt rendezik meg áprilisban a Luxury London Afloatot, valamint szeptemberben a Classic Boat Festivalt.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: reactnews.com, alondoninheritance.com, igymarinas.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!