Zsinórban másodszor győzött a Provezza – 52 Super Series

A Provezza zsinórban másodszor tudott nyerni az 52 Super Series sorozatban, miután az utolsó két futamban kilencpontos hátrányt dolgoztak le Scarlinóban.

John Cutler kormányos, Hamish Pepper taktikus, Nacho Postigo navigátor és Cole Parada stratéga vezetésével lényegében elővették a Saint-Tropez-i receptet, és újra megfőzték: jól rajtoltak, kerülték a kritikus helyzeteket és hagyták, hogy érvényesüljön hajójuk jó sebessége.

Összefoglaló az első napról:

YouTube video

De talán leginkább akkor mutatták meg, hogy mennyire fontos az erős csapatszellem, amikor a pénteki második futamban elért 10. helyezést követően felálltak a padlóról, és megnyerték a szombati első futamot, majd a következőben negyedikek lettek. Így – egyetlen ponttal, de – megelőzték a 2022-es év világbajnokát, a Quantum Racing powered by American Magicet.

„Tegnap megnyertük az első futamot, aztán jött egy sokkoló, egy 10. hely. Mindannyian feldúltak voltunk, amíg valaki azt nem mondta, hogy srácok, nyugi, rossz futamunk volt, kell két jó futam, és megnyerhetjük az összesített versenyt. Annyi az egész, hogy két futamban jól kell teljesítenünk. És ezt tettük ma. Nyugodtak voltunk, nem gondoltunk a győzelemre vagy bármi másra, csak arra koncentráltunk, hogy jó futamokat teljesítsünk, és ne ajándékozzunk oda pontokat az ellenfeleinknek” – lelkesedett Nacho Postigo, a Provezza spanyol navigátora.

Második versenynap:

YouTube video

Míg a Provezza az 1. és a 4. hellyel erőt mutatott, a Quantum Racing powered by American Magic hajó a kilencedik futamban nem tudta megtartani negyedik helyét, az Alegrével történt incidens után ugyanis a kilencedik helyre esett vissza – ami még mindig egy pont előnyt hagyott nekik a Provezzával szemben az utolsó futamra. A Provezza azonban jobban rajtolt, és az izgalmas végjátékban tiszta szélben vitorlázva negyedikként végzett, míg az amerikai zászlós csapat csak a hatodikra volt jó.

Harmadik nap:

YouTube video

A thaiföldi Whitcraft család a Vayu-val a második helyen várta a záró napot, és bár az utolsó futamban korai rajtosak voltak, még meg tudtak maradni a dobogón, összetettben harmadikként zártak. Először álltak dobogóra, ami figyelemre méltó eredmény, tekintve, hogy két éve vesznek részt az 52 Super Seriesben.

A negyedik nap eseményei:

YouTube video

Harry Melges, Quantum: „Kicsit csalódottak vagyunk, hogy az utolsó futam nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, de az összetett eredmény elégedettségre ad okot. Jobb rajtokat vettünk, mint legutóbb, de ha szoros helyzetben érkezünk az első kreuzbójához, még elbizonytalanodunk.”

A záró nap történéseinek összefoglalója:

YouTube video

(fotók és forrás: 52 Super Series)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!