Zártkörű premier: Velencében bemutatták az új wallywhy100-as jachtot

2023. december 30.
Címkék :

Az olasz Wally a Ferretti Csoport exkluzív, karácsonyi rendezvényén mutatta be új belépőszintű motoros jachtját, a premierre Velence csatornarendszerében került sor.

Stefano de Vivo, a Wally ügyvezető igazgatója szerint Velence volt a „megfelelő helyszín” az eseményhez, elmondása szerint „a csatornák úgy hálózzák be a várost, mint az emberi testet az erek, hordozzák annak életerejét, akárcsak a sós víz, amely a Wallynál mindenki ereiben folyik”.

A 21,5 méteres wallywhy100 külső formatervezését a Wally a Ferretti Group mérnöki csapatával együttműködve végezte, míg a belső terekért a Studio A. Vallicelli & C felelt. Az új modell célja, hogy betöltse a piacon az elegáns kismotorosok terén jelentkező hiányt, miközben magában hordozza a térfogat és a kényelem előnyeit is. Szerinte „húsz év múlva a szakma úgy tekint majd a wallywhy100-ra, mint olyan jachtra, amely mert más lenni”.

Luca Bassani, a Wally alapítója és vezető tervezője elmondta: „A zárt kormányállást messze előre toltuk, hogy helyet biztosítsunk az egyszerre kívül és belül zajló élethez, ezzel egyúttal szemet gyönyörködtető, elegáns, de mégis agresszív megjelenést kölcsönözve a wallywhy100-asnak.”

A tatnál 14 négyzetméteres „beach club” található, ahol a kihajtható oldalfalaknak köszönhetően bőséges hely jut mindennek. A hidraulikus platform akár 3,6 méter hosszú kismotorost is képes vízre bocsátani, illetve kiemelni. Három kabinban hat vendéget lehet elhelyezni, ezek mindegyike intelligens üveggel rendelkezik, amely igénytől függően teljesen átlátszó vagy teljesen átláthatatlan lehet. A külön legénységi részleg úgy érhető el, hogy nem kell hozzá átszelni a vendégteret.

A két D13-as Volvo IPS motornak köszönhetően a hajó utazósebessége 24 csomó, a csúcssebesség pedig több mint 27 csomó. Bassani szerint „innovatív kialakításának köszönhetően a wallywhy100 igazán sokoldalú hajó. Megfelel egy-két napos használatra, de kabinkínálatának, nagyvonalú legénységi szállásának, pihenőtereinek és tárolókapacitásának köszönhetően tökéletes nyaraló is lehet, a szárazföldtől távol”.

A wallywhy100 nyilvánosan a 2024-es Velencei Hajókiállításon és a 2024-es Cannes-i Hajókiállításon mutatkozik majd be.

Addig is, amíg több fotó lesz elérhető róla, íme a wallywhy100 animált bemutatója:

YouTube video

(fotók és forrás: Boat International)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!