Jön a belépő szintű wallywhy motoros jacht

Az olasz Wally hajógyár új belépő szintű modellel, a wallywhy100-assal bővítette népszerű wallywhy termékcsaládját.

A 21 méternél épp csak egy kicsivel rövidebb wallywhy100-ast ugyanaz a csapat tervezte, mint a wallwhy150-est és a wallwhy200-ast. A külső dizájn a Wally munkája (együttműködésben a Ferretti Group mérnöki csapatával), míg a belső terekért a Studio A. Vallicelli & C felelt. Stefano de Vivo, a Wally ügyvezető igazgatója szerint 20 év múlva a szakma úgy tekint majd a wallywhy100-asra, mint „az a jacht, amely szakított a konvenciókkal, és mert más lenni”.

A jacht középponti eleme a főfedélzet, amely az orrtól a tatig húzódik, és teljesen lezárható vagy nyitva hagyható, hogy a vendégek minden időjárási körülmények között használhassák. Az orrban alternatív életteret találunk, többcélú társalgóval, ahol az asztal felemelhető vagy leereszthető, hogy ülőhelyként vagy napozóként funkcionáljon. A tatnál 14 négyzetméteres „beach club” található, amelynek kihajtható falai 50 százalékkal növelik a rendelkezésre álló teret, a hidraulikus platform pedig akár 3,6 méter hosszú kismotorost is képes vízre bocsátani és kiemelni.

Három kabinban hat vendég lel kényelmes pihenőrészekre, a nagyobb modellek stílusától eltérően a tulajdonosi kabin a hajó hátsó részében található. Ezt a lakrészt intelligens üveggel szerelték fel, ami a használati céltól függően teljesen átlátszó vagy akár átláthatatlan lehet. A bal oldali VIP-kabinnak és a jobb oldali kétágyas helyiségnek is külön fürdőszobája és nagy ablakai vannak. A legénységi szállás a főfedélzeten és az alsó fedélzeten keresztül érhető el, a vendégterek zavarása nélkül.

A wallywhy 100-ashoz a Wally két D13-as Volvo IPS-t választott, amelyek 24 csomós utazósebességgel és több mint 27 csomós csúcssebességgel képesek előrevinni a hajót. Luca Bassani, a Wally alapítója és vezető tervezője elmondta: „Innovatív kialakításának köszönhetően a wallywhy100-as egy mindenre képes hajó. Látványos nappali vagy hétvégi hajó azok számára, akik nagyobb jachtjuk kiegészítőjeként szeretnék használni, ugyanakkor tágas kabinjainak, nagyvonalú legénységi szállásának, valamint garázs- és játéktároló-kapacitásának köszönhetően a szárazföldtől távoli teljes értékű nyaralóként is megállja a helyét.”

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!