Itt az eggyel kisebb wallywhy

A monacói Ferretti Csoport márkája, a Wally bemutatta a wallywhy sorozat legújabb jachtját, a 24 méteres wallywhy150-est.

Elődje, a wallywhy200 2021 szeptemberében mutatkozott be, és nagyon úgy fest, hogy jó volt a fogadtatása, mert „a wallywhy200 sikere után felkértek minket, hogy kisebb méretben is gyártsuk le azt a modellt – mondta a Wally ügyvezető igazgatója, Stefano de Vivo. – Úgy döntöttünk, hogy az új hajót 24 méter hosszúra és 150 bruttó regisztertonnásra fejlesztjük, kiegészítve néhány egyedi elemmel, hogy saját identitása legyen.”

Luca Bassani, a Wally alapítója és vezető tervezője elmondta: „Az alap a nagyobb testvér, a wallywhy200. A kihívás az volt, hogy annak a jó tulajdonságait kisebb térbe építjük be, miközben új és innovatív megoldásokkal jelenünk meg ebben a mérettartományban.”

A wallywhy150-est a Wally-Ferretti Csoport saját mérnöki csapata tervezte, a belső kialakításáért a Studio A Vallicelli & C felelt, akik nagy hangsúlyt fektettek a külső terekre. A wallywhy200-ason bemutatott tervezési újdonságok közül sokat alkalmaztak az új modellnél. Ezek közé tartozik a főfedélzet teljes körbeüvegezése, valamint a 270 fokos kilátás a Master kabinból.

Ezzel együtt a wallywhy150 a szalonban is páratlan belmagasságot kínál, méretkategóriájában a legnagyobbat. A jacht ideális családok, párok vagy chartervendégek számára, négy tágas kabinjában nyolc vendégnek jut kényelmes hely, a személyzet négy tagja plusz két kabint kap. Standard motorokkal (3xIPS 1200) a végsebessége 21 csomó, az opcionális IPS1350-ekkel 23.

A wallywhy150 világpremierje 2023 tavaszán lesz, az első példány 2023 februárjában kerül vízre.

(forrás: ibinews.com, fotók: wally.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!