Visszatér Saint-Tropez-ba a SailGP

2023. március 10.
Címkék :

A Saint-Tropez-i öbölben zsinórban harmadszor nyújtanak majd izgalmas látványosságot a közel 100 km/h-val száguldó F50-es katamaránok.

A SailGP most még a harmadik szezont pörgeti, és a május 6–7-i San Franciscó-i nagydöntőre készül, de a háttérben zajlanak a negyedik szezon előkészületei. A szezonnyitó Rolex United States Sail Grand Prix I Chicago (június 16–17.) után Saint-Tropez városa jelenti a szezon európai szakaszának következő állomását (elvileg még kettő lesz előttea szerk.).

Sylvie Siri, Saint-Tropez polgármestere elmondta: „A SailGP a világ egyik leglátványosabb versenye. Nagy örömünkre szolgál, hogy immár a harmadik évben üdvözölhetjük e nemzetközi bajnokság franciaországi eseményét itt, Saint-Tropez-ban, ahol a vitorlázás világának egyéb rangos regattái közül is rendeznek néhányat”.

A 2022-es esemény rövid – ám annál látványosabb elemeket tartalmazó – összefoglalója:

YouTube video

Quentin Delapierre, a francia csapat szkippere: „Soha nem fogom elfelejteni azt a napot, amikor három elképesztő futamot teljesítettünk, sokszor közel 100 km/h-s tempóval, miközben körülöttünk nyolc hajó ugyanilyen gyorsan haladt. A hajó remegett, de végtelenül izgalmas volt, úgy éreztük, hogy a közönség élvezte a show-t. Reméljük, ezúttal is egy nagyszerű versenyt mutathatunk a francia szurkolóknak”.

(fotók és forrás: SailGP)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!