Végleges az Arkea Ultim Challenge földkerülő verseny rajtlistája

Az első világkörüli vitorlás verseny, amelyet Ultim trimaránok számára írtak ki, 2024. január 7-én rajtol. A regisztráció 2023. június 30-án zárult.

Bő két héttel a nevezési időszak lezárását követően már pontosan tudjuk, hogy mely versenyzők és trimaránok indulnak el a világ körüli útra: Charles Caudrelier (Maxi Edmond de Rothschild), Armel Le Cléac’h (Banque Populaire XI), Thomas Coville (Sodebo Ultim 3), Tom Laperche (SVR-Lazartigue) és Anthony Marchand (Actual Ultim 3).

Míg a három tapasztalt Ultim-hajós, Charles Caudrelier, Armel le Cléac’h és Thomas Coville a Route du Rhum 2022 teljesítésével kvalifikálta magát, addig az újonc Tom Laperche-nek és Anthony Marchand-nak egy 2500 mérföldes egyszemélyes kvalifikációs menetet kellett teljesítenie. Jelenleg mindannyian az idei év azon versenyeire készülnek, amelyeken indulhatnak: a ma elrajtolt, rekorddöntő Rolex Fastnet Race-re, a 2023. szeptember 19-24. közötti Défi Azimut Lorient Agglomération-ra és az október 29-i Transat Jacques Vabre Normandie Le Havre-ra.

A verseny beharangozója:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!