Újra nyitva Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye

2024. június 30.
Címkék :

Péntektől látogatható újra a fővárosiak kedvelt fürdőhelye, a Római-parti Plázs, amely egészen augusztus 20-ig várja a strandolni vágyókat.

Egy nappal a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának harmincadik évfordulója, a nemzetközi Duna-nap előtt nyit a Plázs, amely az idei esztendőben is igazi kuriózumként várja mindazokat, akik vízparton töltenék a forró nyári napokat a fővárosban.

A kerületi konzultáció eredményei alapján az Óbuda-békásmegyeriek 95 százalékos támogatását élvező Plázs Budapest egyetlen olyan természetes fürdőhelye, ahol – állandóan ellenőrzött vízminőség mellett – a látogatók belépődíj fizetése nélkül hűsíthetik magukat a Dunában.

A megnyitást ezúttal is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, szakhatósági engedélyeztetés, föveny-előkészítés, továbbá a meder átvizsgálása és tisztítása előzte meg.

A vízminőség-ellenőrzés a nyitva tartás teljes ideje során napi rendszerességgel ismétlődik majd. Ha a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, a fürdőhelyet azonnal lezárják, és csak akkor nyitják újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség.

A vendégeknek színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget is biztosítanak.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lesz lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított.

A területen lesz vízimentő szolgálat is, illetve a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is segíti a biztonságos kikapcsolódást. A zömében III. kerületi középiskolák önkénteseiből kikerülő elsősegély-csapat tagjai speciális felkészítést kapnak a Plázson elvégzendő feladatokra, tréningjüket pedig helyszíni szintfelmérő zárja.

YouTube video

fotók és forrás: obuda.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!