Újra nyereséges lett az Oyster Yachts

A gyártás, az eladás és a charter rekordjai meghozták a gyümölcsüket, a 2022/2023-as pénzügyi évben a cég végre ismét nyereséget termelt.

A tavalyi 29 százalékos forgalomnövekedés 2024 januárjában kezdett meglátszani az eredményeken. Miután 2022-ben rekordszámú, 32 jachtot bocsátott vízre, a southamptoni székhelyű vállalat a 2023-as pénzügyi évben végig teljes kihasználtsággal működött, 56,4 millió font bevétellel zárta az évet.

A tulajdonos-elnök Richard Hadida 14,5 millió fontos beruházást eszközölt, hogy lehetővé tegye a vállalkozás bővítését. Az év során azonban a hajógyár gyártási létesítményeibe, a munkaerőbe és az új támogató szolgáltatásokba is jelentős pénzt öntött, ami 2023-ban 16,8 millió font működési veszteséget eredményezett.

„Az elmúlt hónapokban pozitív EBITDA-t értünk el, és a trend várhatóan folytatódik – mondta az eredményekről Ashley Highfield, az Oyster Yachts vezérigazgatója. – Biztosak vagyunk abban, hogy az Oyster helyzete most erős, megvannak azok az erőforrásai és létesítményei, amelyekkel kiszolgálhatjuk hajóinkat, és a tulajdonosoknak valóban személyre szabott támogatást nyújthatunk.”

Az Oyster Yachts rekordévről számolt be a kereskedői értékesítések és a bérbeadások terén is, tervei szerint tovább növeli a márka piaci részesedését a luxus nyílt tengeri vitorlás jachtok szegmensében.

A következő nagy dobás: Oyster World Rally 2028–29

YouTube video

(forrás: boatinternational.com, fotók: oysteryachts.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!