Újra lesz Louis Vuitton Cup!

A Louis Vuitton lesz a Louis Vuitton 37. America’s Cup Barcelona névadó partnere, és visszatér a kvalifikációs szakasz, a Louis Vuitton Kupa szervezéséhez.

Új fejezet nyílik az America’s Cup történelmében Barcelonában 2024. augusztus 29-ével, amikor az október 7-ig terjedő időszakban a Louis Vuitton Kupa öt résztvevője – az Ineos Britannia, az Alinghi Red Bull Racing, a Luna Rossa Prada Pirelli, a NYYC American Magic és az Orient Express Racing – egymás között eldönti, ki lehet a címvédő Emirates Team New Zealand kihívója a Louis Vuitton 37. America’s Cupon.

Az együttműködés talán leginkább szembetűnő elemei a Louis Vuitton Cup trófeája, valamint a Louis Vuitton Cup és a Louis Vuitton 37. America’s Cup kupái számára készítendő hordozók (Trophy Trunks). Utóbbiak teljesen egyedi darabok, a Louis Vuitton Asnières-i műhelyében öltenek testet: „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy névadóként visszatérünk erre a történelmi versenyre. A barcelonai Port Vell az elegancia és az erő bemutatójának helyszíne lesz” – nyilatkozta Pietro Beccari, a Louis Vuitton elnök-vezérigazgatója.

A Louis Vuitton 40 éve része az America’s Cup legendáinak az Egyesült Államoktól Ausztrálián át Bermudáig, olyan helyszíneket is érintve, mint Hongkong, Dubaj, Franciaország és Spanyolország. A két intézményt mindössze néhány év különbséggel alapították – az America’s Cupot 1851-ben, a Louis Vuittont pedig 1854-ben –, és 130 éve párhuzamos pályán haladnak. 1983-ban, amikor a Louis Vuitton felajánlotta, hogy külön trófeát adományoz a versenynek, útjaik keresztezték egymást, onnantól a Louis Vuitton évről évre jelentősen növelte az America’s Cup ismertségét és presztízsét.

„Minden nap azon dolgozunk, hogy a barcelonai Louis Vuitton 37. America’s Cup minden idők legkülönlegesebb versenye legyen. Azzal, hogy a Louis Vuitton nevét és szellemiségét adja az eseményhez, támogat bennünket a kiválóságra való törekvésünkben” – nyilatkozta Grant Dalton, az America’s Cup event vezérigazgatója.

(fotók és forrás: americascup.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!