Újdonságokkal bővült a Tisza-tavi Ökocentrum kínálata

A fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Tisza-tavi Ökocentrum látogatóinak száma meghaladta a 205 ezer főt. A jubileum alkalmából tízrészes közönségjátékon vehettek részt az érdeklődők.

Az Ökocentrum iránti érdeklődés 2022-ben is töretlen maradt, sőt már biztos, hogy az idén az előzetes várakozásokat felülmúló eredmény születik az év végén, hiszen a statisztikáink szerint november elején a látogatók száma meghaladja 205 ezret. Minden külső nehezítő körülményt figyelembe véve azt mondhatjuk, hogy ezzel különösen nagyon elégedettek lehetünk – fogalmazott Kiss János, a Tisza-tavi Ökocentrum igazgatója.

A téli időszakban a legfontosabb feladat a takarékosság, elsősorban az áram- és gázfogyasztás csökkentése, ezért az Ökocentrum hétfőn, kedden és szerdán zárva tart, csütörtöktől vasárnapig naponta 10 és 16 óra között fogad látogatókat. Az őszi, téli, kora tavaszi időszakban sort kerítenek néhány felújításra is: a szokásos éves karbantartás mellett teljesen átépítik a Pelikános-tónál és a Tisza-tó gát felőli pénztárnál található két elhasználódott fahidat, emellett a poroszlói Tájháznál jelentkezik rendkívüli felújítási igény, amelyet a következő szezon előtt meg szeretnénk oldani.

A karácsonyi szezonra is gondoltak, így az idén is lesz lehetőség Ökocentrum ajándékutalvány vásárlására: ezzel nemcsak kellemes, családi élmény kerülhet a karácsonyfa alá, hanem aki él a lehetőséggel, biztosíthatja magának, hogy a 2022-es áron vásárolhat 2023-ban felhasználható belépőjegyet – írta az ilovetiszato.hu.

fotók: ilovetiszato.hu, gyereatiszatora.blog.hu, tiszataviokocentrum.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!