Újabb mérföldkő: íme a wallywind110!

2024. augusztus 2.
Címkék :

Alig több mint egy évvel a wally101 bemutatója után itt az új modell: június 1-jén vízre került az első wallywind110.

Már a wallywind100 megjelenése is jelentős mérföldkő azon az utazáson, amely során létrejött a wallywind130 és a wallywind150. A bemutatón láthatóvá vált az egyedi fedélzeti elrendezés is. Megalkotása során a Wally belső tervezőcsapata a Santa Maria Magnolfi stúdióval működött együtt, közösen fejlesztve a hajó külsejét és belsejét. A félig egyedi vitorlás modell projektje 2022-ben kezdődött, amikor a Wally a Ferretti Csoport része lett, és a júniusi bemutatóval valósággá vált.

A teljesen karbonból készült, kék metálfényre festett hajótesten a fényviszonyoktól függően mindig finoman változik a tónus. A wallywind110 a Wally időtlen stílusának minden jellegzetes vonását bemutatja, kokpitja a legmodernebb 60 méteres vitorlás szuperjachtokéhoz hasonlítható. A vendégek számos kanapén, napozóágyon és ülőalkalmatosságon pihenhetnek, élvezve a 80 négyzetméteres, technikai berendezésektől teljesen mentes teret. Egy további társalgó található a „tengeri teraszon” és egy másik az orrfedélzeten.

 A gondos térkialakítás a fedélzet alatt is megmutatkozik, ahol a gépháznak a szalon alatti elhelyezése lehetővé tette a nyitott, fényárban úszó belső tér létrehozását. A természetes fény a hajótest ablakain, a fedélzeti ablakokon és a tetőablakon keresztül áramlik be, megvilágítva az étkezőt, a társalgót és az irodát is. A 6,95 méterre merülő teleszkópos tőkesúly, a szénszálas ikerkormánylapát és a 48 méteres árbóc pedig biztosítják, hogy a wallywind110 a vitorlás szuperjachtok élvonalába tartozzon.

A második wallywind110 már építés alatt áll.

fotók és forrás: wally.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!