Újabb attrakció várja a fürdőzőket a Balatonnál

Már várja a fürdőzőket a mintegy 113 millió forintból felújított balatonfenyvesi vízi csúszda a központi szabadstrandon, amelynek egyik ága 120 méter hosszú és 11 százalékos lejtésű, a másik pedig közel 40 méter hosszú és 30 százalékos lejtésű.

Az 1988-ban épült, majd a 2000-es évek elején veszélyessé vált, ezért lezárt vízicsúszda egykor az üdülőrégió egyik legkomplexebb turisztikai attrakciója volt. Nemcsak csúszdaként működött, hanem a legfelsőbb szintjén éjszakai bár is üzemelt. Balatonfenyvesnek előbb meg kellett vásárolnia a tulajdonosától a közel két évtizede amortizálódó létesítményt, hogy élni tudjon az állami támogatás lehetőségével. Végül 100 millió forintos állami támogatásból, és 13 millió forintnyi önerőből újult meg a csúszda.

A balatoni vízicsúszda-fejlesztésekre eddig 395 millió forint jutott a Kisfaludy turisztikai fejlesztési programban. Ezek hozzájárulnak a 2017-ben megfogalmazott célok teljesüléséhez, miszerint érjenek el nemzetközi színvonalat a balatoni strandok.

Balatonfenyves öt szabadstandján az elmúlt időszakban az MTÜ pályázatainak köszönhetően 200 millió forint állami támogatásból vizesblokkok újultak meg, öltözőkabinok, baba-mama szobák épültek, napozóágyakkal és újabb sporteszközökkel bővült a kínálat.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!