Új-Zéland nyerte a 37. America’s Cup utolsó előversenyét

Az Emirates Team New Zealand a végjátékban izgalmas, szuper szoros döntőt vívott a Luna Rossa Prada Pirellivel.

Kettejük párharca a regatta legjobb futama volt, izgalmas, lebilincselő és hatalmas reklám az augusztus 29-én kezdődő Louis Vuitton Kupának. Peter Burling, az Emirates Team New Zealand kapitánya érthetően nagyon örült a győzelemnek, de azt is elmondta, hogy milyen volt a fedélzeten: „Hihetetlenül nagy kihívás volt ilyen körülmények között vitorlázni, akadt néhány probléma a hajóval, amiket kezelnünk kellett, de szerencsénk volt a rajt előtt, az ellenfél kapott egy büntetést. Aztán a futam során még kettőt. Számítottunk arra, hogy szoros lesz, meg kellett küzdenünk a szélváltókért, kicsit talán frusztráltak is voltunk. De semmi gond, visszanézzük a futamot, kielemezzük, tanulunk belőle.”

A döntő összefoglalója:

YouTube video

A döntő előtt három futamot is rendeztek, melyeken mind a hat csapat részt vett, és amik közben elfordult a szél, kegyetlen hullámzást okozva. Csak az American Magic csapata (a kormánynál Tom Slingsby és Paul Goodison) tudta megverni a kiwiket, Paul Goodison elégedett volt a győzelemmel: „Különös elégedettséggel tölt el, hogy ezt az eredményt gyengébb szélben, trükkösebb körülmények között sikerült elérnünk – ilyenekre számítunk a verseny során. Dylan Fletcher, akit nem sokkal a regatta előtt neveztek ki az INEOS Britannia versenycsapatába, így nyilatkozott: „Azt hiszem, megtaláltuk a ritmust, de még rengeteg munka vár ránk a Round Robinig. Igyekszünk olyan meredekké tenni a tanulási görbénket, amennyire csak lehet.”

Mostantól pedig minden szem az augusztus 29-én, csütörtökön kezdődő Louis Vuitton Kupára szegeződik, ahol minden futam és minden pont számít.

fotók és forrás: americascup.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!