Jön az utolsó előverseny: 37. America’s Cup

2024. augusztus 21.
Címkék :

Most csütörtökön Barcelonában megkezdődik a Louis Vuitton Preliminary Regatta, ami előtt sokkal több a kérdés, mint a válasz.

Vilanova és Dzsidda után ez a harmadik előverseny a Louis Vuitton 37. America Kupa felé vezető úton, de az első, amelyiken a legújabb generációs AC75-ös hajók vitorláznak. És ez az utolsó felkészülésilehetőség a Louis Vuitton Kupa augusztus 29-i rajtja előtt.

Itt már egyik csapat sem szeretne egy rossz eredményt hozó, morált romboló regattát, de mivel a verseny eredménye nem számít bele a Louis Vuitton Cup pontjaiba, a csapatok különböző stratégiákat alkalmazhatnak. Mindenki érdeklődéssel figyeli majd a versenyt, és elsősorban az egyes széltartományokban nyújtott teljesítményre összpontosít.

A teljesítményelemzők és az edzői csapatok keményen túlóráznak majd, hogy az ellenfelek hajóinak és taktikájának minden aspektusát elemezzék, és az is biztos, hogy a Louis Vuitton előversenyen olyan részletek tárulnak fel előttünk, amilyenek korábban nem.

Azt már tudjuk, hogy flotta tagjainak relatív sebessége hihetetlenül közel van egymáshoz, senki nem emelkedik ki különösebben, mindenki képes arra, hogy legyőzze a többieket. A rajtok kulcsfontosságúak lesznek, és aki tiszta menetben hozni tudja a csúcsteljesítményét, igen eredményes lehet.

Óriási csaták várhatók tehát a Louis Vuitton Preliminary Regattán, hiszen az America’s Cup-ciklus vége (mind a verseny, mind az üzleti ciklus szempontjából) karnyújtásnyira került. Egészen biztos, hogy meghatározó eseménye lesz a következő heteknek, kár volna kihagyni! A futamok minden nap közép-európai idő szerint 14.00 órakor rajtolnak, élőben és ingyenesen követhetők az America’s Cup YouTube csatornáján és Facebook oldalán.

fotók és forrás: americascup.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!