Turistalátványosság lesz a Titanicból

2018. január 30.
Címkék :

Hamarosan befejeződik a Romandisea Titanic néven futó beruházás, amely egy turistalátványosság a több mint száz éve elsüllyedt hajóból.

Már évekkel ezelőtt szó volt róla, hogy megépítik a világ leghíresebb hajójának mását, Kínában, viszonylag közel Szecsuanhoz. A Qixing Energy Investment Group először 2014-ben jelentette be a hajó megépítését, ami 2016-ban el is kezdődött.


Tavaly szeptember óta a Romandisea Titanic néven futó beruházás üteme felgyorsult. Az építés során teljes mértékben törekednek a korhűségre, még az eredeti hajó pontos méretének – 269 méter hosszú és 28 méter széles –megtartására is, de a kínai Titanic soha nem fog tengerre szállni, hanem egy folyón ringatózik majd.


A látogatók számára páratlan élmény lesz sétálni a tökéletes másolatú belső terekben, beleértve a báltermet, a színházat, a kabinokat, vagy részt venni egy pompás banketten. A hajómásolat a Romandisea Seven turisztikai cég tulajdona, amely központi eleme lesz egy új, komplex szórakoztatóparknak, amely képes egyszerre akár ötezer turistát befogadni – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!