Turistacsalogató látványosság nyílt a Tisza-tónál

A tiszafüredi Kérész Központ 930 négyzetméteres területén interaktív módon lehet megismerni a Tisza-tavat, emellett különféle túrákat is indítanak onnan.

A négy évszakos turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, háromszintes, 930 négyzetméteres létesítmény hiánypótló beruházás a térségben, hiszen kedvezőtlen időjárási körülmények között is több korosztály számára kínál programlehetőséget.

Az épületben helyet kapott egy multifunkcionális ismeretterjesztő kiállítótér, a KÉR-ÉSZ-TÉR, amelyben a Tisza-tó élővilágát lehet interaktív módon megismerni a digitális homokozó, a Tisza-tó vízszintjét szabályozó ügyességi játék és a kérészek életét bemutató VR 360 kisfilmmel. Mindezek mellett az emeleten a Tisza-tó élővilágát fürkésző távcsövek, babzsákmozi és természetbúvár labor is megtalálható.

A természetfotózás szerelmeseit is várják, számukra túrákat indítanak majd és lehetőséget biztosítanak a képek kidolgozására is. A vízi túrák élményét SUP-ok, kenuk, kajakok segítik a létesítmény úszóműves stégjétől indulva. A vízi eszközök bérlésére is van lehetőség. A nyári időszakban szakvezetéssel induló garantált vízi és szárazföldi túrákat biztosít a központ, például olyan, a Tisza-tónál újdonságnak számító vízi eszközzel, mint az amerikai gyártmányú Schiller water bike. A víz felől érkező látogatók számára a Kérész kikötő rendelkezésre áll a központ meglátogatása idejére.

Ebben a modern, a Tisza-tóra néző, csodálatos panorámával rendelkező épületben büfé, konferenciaterem több bérelhető iroda és ajándékbolt is helyet kapott. A parkolóban elektromos személygépkocsik töltésére is lehetőség nyílik.

A május 6-i ünnepélyes szalagátvágást követően a Kérész Öko- és Aktiv Turisztikai Központ próbaüzemmódban működik, és kizárólag az előre bejelentkezett csoportokat fogadja. A tesztidőszak várhatóan májusban lezárul, és az intézmény júniustól mindenki számára nyitva áll – írta az ilovetiszato.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!