Tavasztól új élmények élhetők át Tiszafüreden

2024. január 14.
Címkék :

Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden, a létesítmény tavasszal nyílik meg a látogatók számára.

A vármegyei önkormányzat és konzorciumi partnere, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség együttműködésében aktív- és ökoturisztikai attrakció épült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 1,3 milliárd forint százszázalékos, vissza nem térítendő támogatásból.

A Kérész öko- és aktív turisztikai központ elnevezésű létesítmény rossz időjárás esetén is programlehetőségeket kínál majd a térségbe érkezők, az aktív turizmust kedvelők számára. A füredi Holt-Tisza partján levő létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítottak ki. Emellett például természetismereti bemutató és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is a látogatók rendelkezésére állnak majd. A komplexum a vízitúrák és a kirándulások kiindulópontjaként is szolgál, de konferenciáknak is helyet ad.

Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, igyekeznek a létesítményt lehetőleg teljes mértékben megújuló energiaforrások segítségével üzemeltetni.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!