Tigé – „Tudom, hogy tudok jobbat”

Immár 30 éve, hogy az amerikai hajóépítő-iparban edződött Charlie Pigeon fellázadt az egyforma, unalmas, konzervatív motorcsónak-tervezés ellen, és valami egészen mást akart csinálni. Tudom, hogy tudok jobbat – mondta, és megalapította a Tigét.

Taps 3T
A három modellcsaládban hét típus közül választhatunk. A Taps 3T egy saját fejlesztésű összetett, testreszabható wakeboard- és szörfrendszert rejt. A speciálisan kialakított hajótest által keltett hullámokból igazi wakeboardhullámokat generál a hajótest mögött, amelyeknek több paramétere beállítható és előre programozható. Így a megfelelő pillanatban egy gombnyomással tökéletes hullámokat kavarhatunk a hajó mögött. A Taps 3T egyensúlyban tartja a hajót, kontrollálja a gyorsításokat, az indulásokat és az egyenletes hullámokat. Így a vontatásban kevésbé gyakorlott hajóvezetők is tökéletes társai lehetnek a szörfösöknek.

Raptor modellek
A Tigé motorcsónakjait az Indmar Marine Engines – Raptor sorozatú modelljei hajtják. Az Indmar a 45 éves fennállása alatt a belmotoros hajók piacán jelentős részesedést ért el. A Raptor sorozat az első, vízi sportokhoz tervezett motor, amelyet kimondottan a Tigé Convex V hajótestéhez optimalizáltak, így alacsonyabb fordulatszám mellett adja le az ideális nyomatékot, ezzel alacsonyabb zajterhelést és kisebb fogyasztást generálva.
Speciális szűrő- és sportos felhasználásra tervezett hűtőrendszere garantálja a hosszú távú, megbízható működést.

ATX – Pont mint te
Az ATX Surf Boats technológiai hátterét a Tigé tervezői adják. Erősségét, fiatalos lendületét pedig az adja, hogy az ATX dizájnercsapata azokból a szörfösökből és wakeboardosokból áll, akik minden délután és hétvégén a vízen vannak a családjukkal, a barátaikkal. Pontosan tudják, mire van szükségük, a megoldásokat pedig egyetlen cél vezérli: a leginkább kiszolgálni a felhasználók igényeit.

Miközben az ATX család felhasználja a Tigé által fejlesztett Taps 3T technológiát, az Indmar Marine Engines bivalyerős, kifejezetten vízi sportokhoz tervezett motorjait, erejét a testreszabhatóság és a kiegészítők végtelen sora adja. Itt minden a funkcionalitásról szól, a hidraulikus torony, a tárolók a hajótestben és a tornyon, az opcionális hátsó kamera, a hűtőszekrény, a hifirendszer.

Stílus, teljesítmény, élmény és biztonság
Az ATX hajói ugyan a legapróbb részletekig testreszabhatók, de egyedi stílusuk messziről felismerhetővé teszi őket. A 6,2 literes Indmar benzinmotor 308 lóerős teljesítménye több mint elég bármilyen vízi sporthoz. Az érintőképernyős központról minden rendszer vezérelhető, a Wet Sounds integrált audiorendszere koncertminőségű zenét szolgáltat, dinamikusan illeszkedve a sebességhez és hangulatosabbá téve az utazást. A Taps 3T, az elektronikus vezérlés, a speciális ballasztrendszer, a hátsó kamera és a többi biztonsági kiegészítő gondoskodik arról, hogy a sportolás úgy legyen felejthetetlen élmény, hogy közben a maximális biztonságot nyújtsa.

(Cikkünk teljes terjedelmében és eredetileg az Aqua Magazin 150. számában jelent meg. Fizessen elő rá, hogy legközelebb ne maradjon le értékes tartalmainkról!)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!