„Teljes csendben, füst és rázkódás nélkül utazni” – Fernando Alonso az új hajójáról

2023. november 8.
Címkék :

A spanyol Forma–1-es világbajnok Fernando Alonso idén ősszel vette át új, 18,3 méter hosszú Sunreef Power Eco elektromos katamaránját.

Elmondása szerint a jacht „pontosan azt a hajózási élményt nyújtja, amit keresett”. A napelemes katamaránról szóló szerződést 2021 szeptemberében írták alá, a spanyol pilóta állítja, hogy „a lengyel Sunreef hajógyár egyértelmű választás volt, mivel olyan technológiai megoldásokat kínált, amelyet sehol máshol nem lehetett megtalálni. Úgy ötvözik a luxust és a fenntarthatóságot, mint egyetlen más hajógyár sem. Amikor meglátogattam a lengyelországi létesítményüket, láttam, mennyire odafigyelnek minden részletre.”

A Sunreef számára nem idegenek a híres ügyfelek, olyan nevek tartoznak a megrendelői körébe, mint Rafael Nadal, Nico Rosberg és a kalandor Mike Horn. Nadal és Rosberg személye részben szerepet játszott Alonso döntésében, de elmondása szerint a cég fenntarthatóság iránti elkötelezettsége az, ami leginkább számított: „Úgy gondolom, a Sunreef igazán komolyan veszi a fenntarthatóságot.”

Az Alonso által választott 60 Sunreef Powert elektromos motorokkal és ultrakönnyű akkumulátorcsomaggal szerelték fel, és olyan fejlett napelemes energiarendszerrel tervezték, amely a jacht felületének 68,6 négyzetméterét fedi le, és akár 13 kW zöldenergia előállítására is képes. A belső terek fenntartható anyagokból készültek, akár hat vendég és négyfőnyi személyzet befogadására alkalmasak.

„A fedélzeten csak a nyugalom, a friss levegő és a jó társaság számít. A jachtozás számomra nem az egóról, hanem az élmények megosztásáról és a környezet iránti tiszteletről szól.”

(fotók és forrás: Boat International)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!

1 Comment

Fenntarthatóság a Forma–1 világában – Zöldmánia

2023.11.09. at 6:36 du.

[…] (Forrás: aquamagazin.hu) […]