Szemétszedéssel ünnepelték a Föld Napját Esztergomban

A Magyar Suzuki hajómotor üzletága szemétszedő akciót és a környezetvédelemhez kapcsolódó programokat szervezett Esztergomban 2022. április 22-én, a Föld Napján.

A vállalat a Clean Up The World nemzetközi projekthez kapcsolódva összesen 1 konténernyi hulladéktól tisztította meg a kedvelt pihenőhelyet, az esztergomi Palatinus-tó északkeleti partját. A Suzuki Motor Corporation közös felelősségként tekint a környezet védelmére. 2021-ben 27 disztribútoron keresztül több mint 1700, 2010 óta pedig 10000-nél is több önkéntes vett már részt a tengerek, folyók és tavak megtisztításában. A Magyar Suzuki hajómotor üzletága a Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulóival együtt az esztergomi Palatinus-tó északkeleti partját 1 konténernyi szeméttől tisztították meg április 22-én. A szemétszedés után először Fehér Györgyi, az esztergomi Duna Múzeum múzeumpedagógusa tartott előadást a vízhez kapcsolódó környezetvédelemről, majd ebéd után Bonifert Zsuzsanna a helyi búvárbázis képviseletében vonta be interaktív előadásába a résztvevőket.

A hulladék elszállítását Esztergom Város Önkormányzata biztosította.

A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően hozzávetőlegesen 10 000 munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá.

A Magyar Suzuki Zrt. 2021-ben ünnepelte alapításának 30. évfordulóját. A vállalat a kezdetektől fogva teljeskörű gyártótevékenységet folytat Magyarországon. Megalakulása óta mintegy 3,7 millió Suzuki készült Esztergomban.

A hajómotoros üzletág évről-évre kiemelkedő aktivitással van jelen a piacon, és vezető szerepet tölt be a hazai hajózás motorizálásában, 2017 őszétől pedig Magyarországról irányítják az Észtországba, Lettországba, Litvánia, Fehéroroszországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába, Bulgáriába, Montenegróba és Albániába irányuló üzleti és kereskedelmi tevékenységeket is.

fotók és forrás: Magyar Suzuki Zrt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!