Svert Kupa Dell túraverseny – Somogy kincse

Augusztus 14-én hetedszerre rajtol el a Svert Kupa Dell túraverseny és negyedszerre a Svert Kupa Dell Ifjúsági túraverseny. Legalábbis ebben az évezredben…

A versenyekre hétfő délig lehet online jelentkezni – ezt egyébként már nagyon sokan megtették, a rendezők nagy számú résztvevőre számítanak.

A népes mezőny Zamárdiból indul, és a szokásos – Zamárdi, Ezüstpart, Szántód, Tihany, Zamárdi – pályát teljesíti, az ifik pedig a szintén bevált rövidebb távot hajózzák. A helyszínen is lehet majd nevezni, a verseny előtti péntek délután, a Bácskai utca végén a kikötőben.

A versenyzők 2021-ben is komoly díjakért küzdenek, az egytestű hajóosztályok első helyezettjei közt a DELL XPS 13 legújabb fejlesztése, míg a kéttestű hajóosztályok első helyezettjei közt a Dell G15 játékra tervezett laptopja talál új gazdára.

Az ifiknél is izgatottan várhatják a díjkiosztót: a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesznek a fődíjak, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett. Ezekhez egy-egy Gaming hátizsák is jár.

A verseny után pedig mindenkit várnak a szervezők egy hangulatos vacsorára a vízparton, hogy ismét együtt ünnepelhessék a Balatont, a vitorlázást és a hagyományokat. Idén komoly fordulóponthoz érkezett a Svert Kupa, a versenyt – elsőként – beválasztották a Nemzeti Értékek közé, s így a Svert Kupa Somogy kincsévé vált. A Balaton legrégebbi, ma is aktív vitorlás versenye a tradicionális balatoni hajózás szokásainak aktív megőrzése okán nyerte el a megtisztelő címet. A Svert Kupa története ugyanis a 20. század első felére nyúlik vissza, közel 100 éve már ott versengtek a jollék Zamárdi partjainál az elsőségért…

fotók és forrás: svertkupa.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!