Saver 300 Deluxe – Sportos kényelem 9 méteren

A Deluxe az olasz hajógyár Cabin sorozatának különleges darabja. Minden részlete a gondoskodást és a kényelmet sugározza, legyünk kikötőben, a tengeren vagy egy öbölben horgonyozva. Kitűnő választás akár néhány napos kiruccanásokra is.

A zárható ajtóval is felszerelt kemény tetős kormányállás kiváló védelmet nyújt a nap, a szél és az eső ellen is. Mivel ennek a belmagassága meghaladja a két métert, így a magasra pozicionált székből kényelmesen kiláthatunk. A vezető ülése alatt elfér a 62 literes hűtőszekrény, mögötte pedig a minikonyha mosogatóval, tűzhellyel és mikrohullámú sütővel. A fülke másik oldalán van egy étkezőasztal székekkel, amely könnyedén összecsukható, így egy kényelmes fekhelyet kapunk. A hátsó fedélzeten L alakú fix kanapét találunk, szintén napozóággyá alakítható étkezőasztallal.

Az orrfedélzetet látványosan betakarja az akár három embernek is kényelmes napozóágy. A horgonykamra pedig elegendő helyet kínál az elöl szükséges felszereléseknek is.

A fedélzet alatt négy fekhelyet alakítottak ki. Kérhetjük csak függönyökkel elválasztva, amivel nagyobb légteret nyerhetünk, de zárható ajtókat is választhatunk az intimebb környezet kedvéért. Mindkét esetben a kabinban franciaágy várja a tulajdonost tágas polcokkal és tárolóhelyekkel, míg a kormányállás alatti fekhely inkább gyerekeknek vagy csak éjszakára betérő vendégeknek alkalmas. A zuhanyzó/wc fülke középen kapott helyet.

A hajó két együtt legfeljebb 500 LE-s motorral rendelhető, ami jóval több, mint amire a 9 méteres hajónak szüksége van a dinamikus haladáshoz. 3,8 mp alatt siklik fel, a hidraulikus kormányrendszernek köszönhetően pedig ilyen teljesítmény mellett is remekül irányítható marad. A hajótest minden irányban kiválóan fordul, egyenesben pedig kivételesen stabil.

Csúcsteljesítmény mellett a sebessége megközelíti a 85 km/h-t, 4500-as fordulaton pedig a 60-65 km/h-s utazósebességet tudja tartani. Víztartálya 100, az üzemanyagtankja 500 literes.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legutóbbi számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!