Remek világbajnoki szereplés: Vadnai Jonatán 12. helyen zárt

A 153 hajós mezőnyben Vadnai Jonatán tizenkettedik, testvére, Vadnai Benjámin harmincötödik helyen zárt az ILCA 7 férfi egy személyes olimpiai hajóosztály világbajnokságán.

A január 26-i nyitónapon 10-20 csomós, fokozatosan frissülő szélben két futamot rendeztek, a mezőnyt három csoportra osztva.

ILCA 7 Mens World Championship 2024

A 2024-es olimpiai kvalifikációt korábban már megszerző Vadnai Jonatán 13. és 7. helyekkel nyitott, bátyja, a kétszeres olimpikon Vadnai Benjámin 15. és 25. lett futamaiban.

YouTube video

Január 27-én újabb két futamot rendeztek Adelaide-ben, Vadnai Jonatán 2. és 3. helyezéseivel komolyat lépett előre összetettben, Benjámin 15. és 7. helyeket teljesített.

YouTube video

Vasárnap Vadnai Jonatán az első futam rajtjánál fekete zászlós büntetést kapott, a következőben második helyen futott be, ezzel kilencedik helyen került az Arany csoportba. Vadnai Benjámin 30. és 5. helyezéseket ért el, ezzel harminchatodik volt, ami szintén Arany csoportba jutást jelentett.

YouTube video

Az Arany csoportban Vadnai Jonatán 4. és 10. helyekkel nyitott, míg Vadnai Benjámin 30. és 36. lett. Az alábbi videóban nyilatkozó Michael Beckett szarkazmusa pedig imádnivaló!

YouTube video

A két keddi futamban nem jött ki a lépés, Jonatán 25. és 32. helyen ért célba, ezzel a 12. helyre került összetettben, amivel lecsúszott az éremfutamról (amit az első tíznek rendeznek), Benjámint 23. és 28. helyezései a 35. pozícióba sorolták.

YouTube video

Szerdán a rendezőség kísérletet tett rá, hogy a mezőnynek futamot rendezzen, ezt azonban egy markáns szélforduló megakadályozta. Így csak az éremfutamra került sor, amit a világbajnoki címvédő és a tabellát vezető Matt Wearn (AUS) nyert meg.

YouTube video

Ahogy Vadnai Jonatán a Magyar Vitorlás Szövetségnek elmondta: „A cél Párizs, az olimpia. Az, hogy az ott várható körülmények között tudtam hozni a jó helyeket ezen a világbajnokságon, mindenképpen pozitív.”

Vadnai Jonatán (címlapfotókon) tehát 12. helyen zárt a 153 hajós mezőnyben, Vadnai Benjámin 35. lett, világbajnok Matt Wearn, második Hermann Tomasgaard (NOR), a tokiói olimpia bronzérmese, harmadik Michael Beckett (GBR).

Komplett eredménylista itt érhető el.

Matt Wearn

fotók: International Laser Class Association

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!