Regisztrálni kell a népszerű horvát kirándulóhelyen

Előzetes online regisztrációhoz kötik a belépőjegy-vásárlást a Plitvicei-tavakhoz. A látogatóknak legalább két nappal korábban regisztrálniuk kell érkezésüket.

Az újfajta rendszert a látogatók számának szabályozására vezették be, és jelenleg tesztelik. Az érdeklődőknek a látogatás előtt legalább két nappal regisztrálniuk kell a Plitvicei-tavak Nemzeti Park honlapján. Pontosan meg kell jelölniük érkezésük dátumát, az órát és a bejáratot is. A foglalásról elismervényt kapnak, amellyel megvásárolhatják a jegyeket. Ezt a kiválasztott időponttól számítva legkésőbb egy órán belül meg kell tenniük, tehát ha valaki reggel tízre foglalta le belépőjegyeit, annak 11 óráig fel is kell vennie azokat.

Naponta legfeljebb tízezren léphetnek be a park területére, ezért a vezetés azt javasolja, hogy a foglalásokat mielőbb végezzék el, mert a nyári turistaszezonban megtörténhet, hogy gyorsan elfogynak a jegyek.


Tavaly márciusban a belépők árát megemelték, nem utolsósorban azért, hogy tehermentesítsék a nemzeti parkot, illetve hogy a térség ne kerüljön le az UNESCO világörökségi listájáról. A Plitvicei-tavakat rekordszámú, kétmillió turista látogatta meg tavaly, és a környező üdülőtelepeken lakók száma is a duplájára nő a szezonban. A turisták többsége is panaszkodik a túlzsúfoltságra – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!