Rangos nemzetközi díjat nyert a Kvarner-öblöt népszerűsítő kisfilm

2024. március 21.
Címkék :

Az Isztriai-félsziget és az észak-horvátországi partvidék között fekvő Kvarner-öblöt népszerűsítő rövidfilm rangos nemzetközi díjat nyert.

A Kvarner Turisztikai Hivatal „Készítsd el a saját filmedet!” című promóciós mozija a berlini The Golden City Gate filmfesztiválon rangos díjat nyert – jelentette be a Kvarner Turisztikai Hivatal.

A film, amely bemutatásakor igen kedvező fogadtatásban részesült a kreativitása miatt, Primorje-Gorski Kotar megye számos turisztikai célpontjának – köztük Opatija, Crikvenica, Novi Vinodolski, Gorski Kotar, Mali Lošinj, Krk, Rab és Cres – szépségeit mutatja be. Az egyes helyszínek egyediségét hangsúlyozó, magával ragadó felvételeken keresztül a film izgalmas utazásra viszi a nézőket Kvarner és Gorski Kotar legszebb részeire.

A Filmerija és a Kinoteka által gyártott alkotást Sanjin Stanić rendezte és vágta, ő Ljubo Zdjelarević mellett a producer és Edi Mužinával közösen a forgatókönyv társszerzője is. Az operatőr Hrvoje Franjić volt. A filmben Ivan Raffaelli, Zijad Gračić, Serena Ferraiuolo, Damir Orlić és Marina Musulin színész játszik.

Irena Peršić Živadinov, a Kvarner Turisztikai Hivatal igazgatója meghatottságát fejezte ki a díj kapcsán: „Rendkívül büszke vagyok, nagyon örültünk ennek a hírnek és a globális elismerésének! Projektünkkel szerettük volna más szemszögből, innovatív módon megmutatni a mi gyönyörű Kvarnerünket, minőségi promóciós eszközöket és tartalmakat létrehozni, amelyek valódi értékét, mint látjuk, maga a filmes szakma is elismerte és díjazta.”

A kisfilm:

YouTube video

(forrás: croatiaweek.com, fotók: gallileo.me, yachtscroatia.com, gorskikotar.hr)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!