Pontyrekord a Balatonon

2023. április 18.
Címkék :

Dobós módszerrel fogott kapitális pontyot Kovács Krisztián, az új csúcstartó hal meghaladja a 34 kilogrammot.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a tőpontyot 95 centiméteres hosszal és 34,05 kilogrammos tömeggel mérlegelték a halőrök a helyszínen. Az új tórekorder, Kovács Krisztián elmondta, partról horgászott dobós módszerrel, a hal erőteljes, húzós kapással jelentkezett. A végszereléken egy 22 milliméteres oldódó, fűszeres-halas bojlit kínált fel. A fárasztás megközelítőleg 20 percig tartott.

A balatoni pontyrekordot 2020 novembere óta Németh Attila tartotta egy 32,22 kilós példánnyal, a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC) tavaly azonban megdőlt a csúcs. Április 27-én Vogel András, a VMFishing csapatának horgásza egy 32,375 kilós példányt fogott.

Tavaly augusztus 24-én egy még nagyobb ponty került horogra: Varga Valter István dobós módszerrel csalt horogra egy 32,88 kilós tükröst, amely közel kilenc hónapig állt a képzeletbeli dobogó élén. A mostani rekorder hal tehát jócskán meghaladja korábbi társát, egész pontosan 1,17 kilogrammal – írta a pecaverzum.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!