Horgászati korlátozások lesznek a Balatonnál

Április 24. és 30. között rendezik meg a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát (IBCC). A verseny miatt a Balaton teljes területén megtiltják a behúzós horgászatot azoknak, akik nem indulnak az IBCC-n.

Alig ért véget az első idei balatoni horgászverseny, az NBBH BalatonVIP – amelyet a Bait Bait nyert meg és 27 kilós ponty volt a legnagyobb hal –, máris itt a következő. A szervezők már januárban elkezdték toborozni a munkaerőt a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. A verseny hivatalos honlapja szerint eddig 240 csapat nevezett be.

A szervezők a behúzós horgászok figyelmét felhívják arra, hogy az IBCC ideje alatt a Balaton teljes területén behúzva horgászni tilos. A tilalom április 24-én nulla órától április 30-án reggel 8 óráig tart. Természetesen a versenyen résztvevő horgászokat a rendelkezés nem érinti.

Ezen időpontokra behúzós horgászat céljából helyet foglalni a boiliebalaton.hu rendszerében nem lehet, a Balaton teljes partszakaszára vonatkozó bejelentkezéseket a rendszer nem fogadja el. A fenti rendelkezés megsértése a területi jegy bevonását vonja maga után.

A tavaly októberben megrendezett VII. IBCC-n két magyar csapat is felállhatott dobogóra: a Sírius Team az első helyen, míg az M Baits Vidra Team a harmadik helyen végzett – írta a pecaverzum.hu.

(fotók: ibcc.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!