Öt magyar érem a 470 Masters Cup-on

Befejeződött Tihanyban a 470-es Masters Cup, ahol az induló párosok össz életkorának 60 év fölött kellett lennie. Magyarország sikeresen rendezett és szerepelt.

A versenyzők már megszokásból vitorláztak ki a kettes pályára a péntek reggeli, 7-8 csomós keleti szélben. A rendezőség ugyanoda tűzte ki a pályát, ahova a korábbi napok alkalmával. A tervezett 2 futam gyorsan és zökkenőmentesen zajlott, a pályán módosítani futam alatt egyáltalán nem kellett, futamok között pedig csak hosszabbításra volt szükség. A nap nyertese a holland Kouwenhoven páros volt, akik mindkét futamban győzedelmeskedni tudtak. Az napi első futamban második helyet szerzett a Takács-Asperján egység, harmadik helyen pedig az olasz Ghigliotti-Ghigliotti hajó vitorlázott.

A verseny utolsó futamában a hollandok után az összetett győztes Thieme házaspár, majd a Sallai-Perjés páros futott be. A futamokat összesítve a németek megtartották első helyüket, második a Sallai-Perjés páros, harmadik pedig a Litkey-Batiz duó. A Takács-Asperján hajó futamgyőzelmének köszönhetően 4 ponttal megelőzte a hatodik helyen álló Huck-Konrad párost, összetett negyedik helyét megtartotta a Gond-Bors egység. Összességében egy nagyon jól sikerült versenynek lehet mondani a világbajnokságot, az indulók biztosan elégedetten térnek majd haza, a hazaiak pedig öt érmet is szereztek Magyarországnak. 

Apprentice Masters

1. Gergely Gond / Bálint Bors (HUN)

2. Angelica Monti / Carlo Barbieri (ITA)

3. Annamária Sabján / Róza Pálinkás (HUN)

Masters

1. Uti Thieme / Frank Thieme (GER)

2. Gábor Sallai / Bálint LászlóPerjés (HUN)

3. Botond Litkey / Ábel Batiz (HUN)

Grandmasters

1. Frederik Huck / Gabriele Konrad (SUI)

2. Attila Regős / Kinga Zsembery (HUN)

3. Markus Meilchen / Bernd Schälte (GER)

Great GrandMasters

1. Bernard Boime / Gilles Espinasse (FRA)

2. Robert Austin / Dominique Leclerc (FRA)

3. Andy Maier-Ring / Charlotte Maier-Ring (GER)

Hivatalos végeredmény.

fotók: Szepesi Marci / THE

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!